Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: 15 χρόνια κάθειρξη στην Κακαράντζουλα – Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας χωρίς ελαφρυντικό

Επίθεση με βιτριόλι: 15 χρόνια κάθειρξη στην Κακαράντζουλα – Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας χωρίς ελαφρυντικό
«Όχι» στο αίτημα της Έφης Κακαράντζουλα να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου είπε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
Σχετικά Άρθρα

Ομόφωνα ένοχη έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την επίθεση με το βιτριόλι. Στα 15 χρόνια κάθειρξη η ποινή της 36χρονης.
Το δικαστήριο μετά από διάσκεψη που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή της κατηγορούμενης, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας απορρίπτοντας τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Επιπλέον, η 36χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απείθειας για το οποίο της επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης ενώ αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών.

Κανένα ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη

«Όχι» στο αίτημα της Έφης Κακαράντζουλα να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου είπε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη όπως και αυτή για την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απείθεια.
Οι δικαστές λίγο νωρίτερα άκουσαν τον εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη να ζητεί να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη.
Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε τη θέση ότι η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.
Ο κ. Μαστραντωνάκης χαρακτήρισε αβάσιμο το αίτημα της 36χρονης σημειώνοντας ότι αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την Ιωάννα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.
«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και την Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου: Είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε

Για τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου η Έφη Κακαράντζουλα έπεσε θύμα της εμμονής της. «Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει ή να τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε: «Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει» είχε πει νωρίτερα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο.
Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας που είχε φιλική σχέση) για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και ο πρόσωπο.
Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στο εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται» ανέφερε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης