Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street - Στο επίκεντρο μακροοικονομία και εταιρικά αποτελέσματα

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street - Στο επίκεντρο μακροοικονομία και εταιρικά αποτελέσματα

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Σχετικά Άρθρα
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν σήμεςρσ 27/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τα χθεσινά ρεκόρ που σημείωσαν οι Dow Jones και S&P 500, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζει σήμερα στα εταιρικά αποτελέσματα και τα μάκρο για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ και τις συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν και σήμερα στραμμένη την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Λίγο πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών στη Wall Street ακολούθησε άλλο ένα μπαράζ αποτελεσμάτων με εταιρείες-σηματωρούς της αμερικανικής οικονομίας όπως οι McDonald's, Coca-Cola, Boeing, General Motors, Harley-Davidson, Bristol-Myers Squibb και General Dynamics, Robinhood να γνωστοποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη.
Μέχρι στιγμής, περίπου το 30% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα εταιρικά τους αποτελέσματα. Από τις εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, το 82% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη, ενώ το 80% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα.
Ανώτεροι Δημοκρατικοί γερουσιαστές έχουν εκπονήσει λεπτομερή σχέδια για έναν ελάχιστο φόρο επί των εταιρικών κερδών σε 200 από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι Elizabeth Warren, γερουσιαστής των Δημοκρατικών από τη Μασαχουσέτη, ο Angus King από το Μέιν και ο Ron Wyden, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Όρεγκον που είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, δημοσίευσαν μια νέα πρόταση με σκοπό να κλείσουν τα φορολογικά κενά και να αυξήσουν τα έσοδα για το Υπουργείο Οικονομικών.
Το μέτρο θα απαιτήσει από τις εταιρείες που έχουν κέρδη άνω του 1 δισ. δολαρίων να πληρώνουν τουλάχιστον το 15% αυτών σε φόρους.
Πρόσθεσαν ότι η πρόταση θα ισχύει για περίπου 200 εταιρείες.
Ο King είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι το σχέδιο θα συγκεντρώσει έσοδα μεταξύ 300 και 400 δισ. δολαρίων σε μια περίοδο 10 ετών.
Οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίσουν το κόστος των νομοθετικών σχεδίων του Biden, βάσει των οποίων θα διατεθούν ομοσπονδιακά κεφάλαια στην προσχολική εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και την καθαρή ενέργεια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε -0,74% και έκλεισε στις 35.490,69 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες -0,48% και έκλεισε στις 4.553 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 15.235,80 μονάδες, ουσιαστικά αμετάβλητος

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας το έλλειμμα των ΗΠΑ στο εμπόριο αγαθών σημείωσε άλμα τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές κατέγραψαν βουτιά.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το έλλειμμα διευρύνθηκε 9,2% στα 96,3 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές αγαθών διολίσθησαν 4,7%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,5%.
Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η έκθεση αναφέρει ακόμα ότι τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν 1,1% τον περασμένο μήνα.
Τα αποθέματα λιανικής διολίσθησαν 0,2%, με «βαρίδι» τη βουτιά 2,4% στα αποθέματα αυτοκινήτων. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, τα αποθέματα λιανικής σημείωσαν άνοδο 0,6%.
Χαμηλότερα κινήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν 0,4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν βουτιά 1,1%.
Τον Αύγουστο είχαν σημειώσει άνοδο 1,3%.
Οι νέες παραγγελίες, εξαιρουμένου του ευμετάβλητου τομέα των μεταφορών, ενισχύθηκαν 0,4%.
Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά κινήθηκαν υψηλότερα για έβδομο διαδοχικό μήνα, καταγράφοντας άνοδο 0,8%.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας σημαντική αύξηση 37%, στα 1,28 δισεκατομμύρια δολάρια, σημείωσαν τα έσοδα του Twitter στο γ΄τρίμηνο του 2021, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προήλθε από διαφημίσεις (1,14 δισεκατομμύρια δολάρια).
Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του που βλέπουν διαφημίσεις, αυξήθηκαν κατά 13% την ίδια περίοδο, φθάνοντας τα 211 εκατομμύρια.
Η εταιρεία υποχρεώθηκε να εμφανίσει ζημιές 537 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο φέτος (έναντι κερδών 29 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο του 2020), επειδή κατέβαλε 809,5 εκατ. δολ. για να διευθετήσει μια νομική διαμάχη με μετόχους της από το 2016, οι οποίοι την είχαν κατηγορήσει ότι παραπλανούσε τους επενδυτές σχετικά με τον αριθμό των χρηστών της πλατφόρμας.
Η General Dynamics ανακοίνωσε κέρδη γ΄ τριμήνου που αυξήθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών, αλλά τα έσοδα ήταν χαμηλότερα, καθώς η εταιρεία αεροδιαστημικής και αμυντικής τεχνολογίας ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 860 εκατ. δολάρια ή 3,07 δολάρια ανά μετοχή, από τα 834 εκατ. δολάρια ή 2,90 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 1,5% στα 9,57 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 9,85 δισ. δολάρια.
Συρρικνώθηκαν οι ζημιές της Boeing το γ’ τρίμηνο, με τον κολοσσό της αεροδιαστημικής βιομηχανίας και άμυνας να χάνει ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Streetα.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στα 132 εκατ. δολ. ή 19 cents ανά μετοχή το γ' τρίμηνο από 466 εκατ. δολ. ή 79 cents ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,1% στα 15,28 δισ. δολ. χάνοντας ωστόσο την εκτίμηση των αναλυτών για 16,37 δισ. δολ.
H General Motors ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το γ΄ τρίμηνο, ενώ έδωσε εκτιμήσεις που ήταν υψηλότερες από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές για το σύνολο της χρήσης.
Η General Motors εμφάνισε καθαρά κέρδη 2,420 δισ. Δολαρίων ή 1,62 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 4,045 δισ. Δολάρια ή 2,78 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα έσοδα μειώθηκαν στα 26,779 δισ. Δολάρια από τα 35,480 δισ. Δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 30,722 δισ. δολάρια.
Αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Kraft Heinz για το γ΄ τρίμηνο, με την αμερικανική εταιρεία να αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το γ' τρίμηνο ανήλθαν σε 733 εκατ. δολ. ή 59 cents ανά μετοχή από 597 εκατ. δολ. ή 49 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 6,324 δισ. δολ. από 6,441 δισ. δολ. επίσης ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 6,044 δισ. δολ.
Η Kraft Heinz ανακοίνωσε ότι περιμένει τα προσαρμοσμένα EBITDA στο σύνολο της χρήσης να ξεπεράσουν τα 6,2 δισ. δολ. έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για τουλάχιστον 6,1 δισ. δολ.
Αυξήθηκαν τα έσοδα της Bristol-Myers Squibb σε ετήσια βάση για το γ΄ τρίμηνο, ενώ η υποχώρηση της πανδημίας οδήγησε σε αύξηση των δαπανών στην έρευνα και ανάπτυξη.
Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία κατέγραψε κέρδη 0,69 δολαρίων ανά μετοχή έναντι των 0,82 δολαρίων ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,55 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 1,87 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 10% στα 11,62 δισ. δολάρια από τα 10,54 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο.
Η Coca-Cola αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, καθώς το άνοιγμα θεάτρων και εστιατορίων στις ΗΠΑ οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για τα αναψυκτικά της, με τη μετοχή να ενισχύεται 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.
Η Coca-Cola αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το έτος να αυξηθούν 15%-17% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 13%-15%.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 10,04 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο μέχρι την 1η Οκτωβρίου, από τα 8,65 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο.
Κέρδη και έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο η McDonalds Corp, εν μέσω ισχυρών πωλήσεων παγκοσμίως.
Η αμερικανική εταιρεία εστιατορίων φαστ φουντ, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,15 δισ. δολάρια ή 2,86 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο, υψηλότερα από τα 1,76 δισ. δολάρια ή 2,35 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 14% στα 6,2 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 6,05 δισ. δολάρια.
Η Robinhood κατέγραψε ζημίες 1,32 δισ. ή 2,06 δολ. ανά μετοχή στο τρίμηνο, έναντι καθαρών ζημιών 11 εκατ. δολ. ή 5 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ενώ σε έρευνα της FactSet προβλέπονταν ζημίες 67 σεντς ανά μετοχή.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 35%, στα 365 εκατ. δολ., έναντι 270 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, χαμηλότερα όμως από τις προβλέψεις των αναλυτών περί εσόδων 437 εκατ. δολ.
Για το τέταρτο τρίμηνο, δεν προβλέπονται έσοδα μεγαλύτερα των 325 εκατ. δολ., ενώ στο σύνολο του έτους προβλέπονται έσοδα 1,8 δισ., έναντι προβλέψεων για 2 δισ.

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους σε εταιρικά αποτελέσματα και μάκρο.
Οι επενδυτές περιμένουν και τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τους αναλυτές να εκτιμούν πάντως ότι η τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της, μετά τις ανακοινώσεις του προηγούμενου μήνα για έναν μετρίως χαμηλότερο ρυθμό διενέργειας καθαρών αγορών ομολόγων στο έκτακτο πρόγραμμα λόγω της πανδημίας (PEPP).
Την αναθεώρηση των τραπεζικών κανόνων της ΕΕ που θα διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες θα γίνουν πιο ανθεκτικές σε πιθανούς μελλοντικούς οικονομικούς κραδασμούς, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάκαμψη της Ευρώπης από την πανδημία COVID-19 και τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα.
Το τραπεζικό πακέτο 2021 που εγκρίθηκε σήμερα, αφορά τον κανονισμό για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και την οδηγία για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και ολοκληρώνει την εφαρμογή της συμφωνίας της Βασιλείας ΙΙΙ στην ΕΕ για την τραπεζική εποπτεία (συμφωνία που επιτεύχθηκε από την ΕΕ και τους εταίρους της G20).
Αυτή η συμφωνία οριστικοποιήθηκε το 2017.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ΕΕ έχει ήδη εφαρμόσει τη συντριπτική πλειονότητα αυτών των κανόνων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο τραπεζικός τομέας της ΕΕ να κεφαλαιοποιείται πολύ πιο ισχυρά και να παραμείνει ανθεκτικός κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συνέχισαν να δανείζουν.

O γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,33% στις 15.705,81 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε επίσης 0,33% στις 7.253,27 μονάδες και ο γαλλικός CAC-40 κατέγραψε απώλειες 0,19% στις 6.753,52 μονάδες.

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εργαστεί σε ένα «προκλητικό σκηνικό» αυξανόμενου πληθωρισμού, δήλωσε την Τετάρτη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Rishi Sunak.
Σε ομιλία του ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό -τον οποίο αναμένεται να συσφίξει για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο έλλειμμα σε καιρό ειρήνης- , ο Sunak εκτίμησε ότι η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα θα ανέλθει στο 6% το 2022 - που θα είναι η μεγαλύτερη από το 1973- σε αντίθεση με την προηγούμενη πρόβλεψη που έκανε λόγο για 4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο 4% το 2022, σημείωσε ο υπουργός.
«Ο σημερινός προϋπολογισμός προσφέρει μια ισχυρότερη οικονομία για τον βρετανικό λαό, ισχυρότερη ανάπτυξη, με το Ηνωμένο Βασίλειο να ανακάμπτει ταχύτερα από τους μεγάλους ανταγωνιστές μας, ισχυρότερα δημόσια οικονομικά, με το χρέος μας υπό έλεγχο, ισχυρότερη απασχόληση, με λιγότερους άνεργους και περισσότερους ανθρώπους σε εργασία», είπε.
Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2021 προχώρησε η Γερμανία, αναβάθμισε ωστόσο τις προοπτικές για το 2022.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γερμανίας αναμένεται να «τρέξει» με ρυθμό 2,6%, έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 3,5% στα τέλη Απριλίου.
Η υποβάθμιση των εκτιμήσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Peter Altmaier, αντανακλά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, με φόντο την άνοδο των τιμών της ενέργειας, ιδιαίτερα του φυσικού αερίου.
Για το 2022 ωστόσο, η Γερμανία αναμένει ισχυρή ανάκαμψη με ρυθμό πάνω από 4%, έναντι 3,6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Άλμα 17,7% σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2021, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis).
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,3%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 1981, όταν οι τιμές είχαν καταγράψει άλμα κατά 19,5% σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με τη Destatis, η μεγάλη άνοδος των τιμών οφείλεται κυρίως στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας, καθώς οι εισαγωγές ενέργειας ήταν 107,1% πιο ακριβές τον Σεπτέμβριο του 2021 από τον Σεπτέμβριο του 2020.
Ο δείκτης τιμών εισαγωγών, εξαιρουμένων του πετρελαίου και των πετρελαιοειδών προϊόντων, αυξήθηκε 14,7% ετησίως και 1,3% μηνιαίως.
Ο δείκτης τιμών εξαγωγών κατέγραψε την υψηλότερη ετήσια μεταβολή από τον Ιανουάριο του 1975 με άνοδο 8,1%.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας πτώση των εσόδων στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ανέφερε η Deutsche Bank, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να σημειώσει τα κέρδη για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Ειδικότερα, η Deutsche Bank ανέφερε καθαρά κέρδη 194 εκατ. ευρώ (225 εκατομμύρια δολάρια) για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο.
Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει καθαρά κέρδη 135 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Τα έσοδα ανήλθαν στα 6 δισ. ευρώ από 5,9 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν, ενώ ο δείκτης CET 1, διαμορφώθηκε στο 13%, από 13,2% στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.
Μειωμένα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο ανακοίνωσε η GlaxoSmitheKline παρά τις υψηλότερες πωλήσεις, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2021.
Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 1,17 δισ. Στερλίνες (1,61 δισ. Δολάρια), ελαφρώς χαμηλότερα από τα 1,24 δισ. Δολάρια προηγουμένως, αλλά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 844 εκατ. στερλίνες.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στις 36,6 πένες για την περίοδο, έναντι εκτιμήσεων για 28,63 πένες και έναντι των 35,60 πενών πριν από ένα χρόνο.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 9,08 δισ. Στερλίνες στο τρίμηνο, έναντι των 8,65 δισ. στερλίνων πριν από έναν χρόνο.
Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2021, δηλώνοντας πως τώρα αναμένει πτώση 2%-4% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, ενώ προηγουμένως ανέμενε μεσαία-υψηλή μονοψήφια πτώση.
Η Heineken ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των κερδών εννεάμηνου, καθώς και του όγκου της μπύρας, και διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για το έτος.
Η ολλανδική ζυθοποιία τόνισε πως στο εννεάμηνο εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,08 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 396 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και σε σχέση με τα 1,67 δισ. Ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Η εταιρεία τόνισε πως το ποσό περιλαμβάνει έκτακτα κέρδη 1,3 δισ. Ευρώ από τον επανυπολογισμό της δίκαιης αξίας μιας συμμετοχής της στην United Breweries της Ινδίας.
Στο γ΄ τρίμηνο, οι όγκοι της μπύρας μειώθηκαν 5,1%, ωστόσο στο εννεάμηνο οι όγκοι αυξήθηκαν 4%.
Η εταιρεία δήλωσε πως η πτώση αποδίδεται στην εξασθένιση της αγοράς Ασίας-Ειρηνικού εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων σε βασικές αγορές, αν και βίε αρχίσει ήδη να βλέπει ανάκαμψη.
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ζυθοποιίας παγκοσμίως, τόνισε πως το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει ευμετάβλητο και ότι η ίδια ανταποκρίνεται αντιστοίχως.
Η Banco Santander ανακοίνωσε ότι αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις για τα κέρδη, καθώς κέρδη και έσοδα αυξήθηκαν στο τρίμηνο, ενώ μειώθηκαν οι προβλέψεις.
Η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,17 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα 1,75 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Τα στοιχεία είναι υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 2,03 δισ. ευρώ.
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 11,93 δισ. ευρώ από τα 11,09 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, έναντι εκτιμήσεων για 11,60 δισ. δολάρια.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 8,46 δισ. ευρώ από τα 7,7 δισ. ευρώ.
Η BASF αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το 2021 μετά από την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στο γ΄ τρίμηνο.
Ο γερμανικός όμιλος χημικών επέστρεψε στα κέρδη στο τρίμηνο και εμφάνισε 1,25 δισ. ευρώ, έναντι των ζημιών 2,12 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Η BASF ανακοίνωσε έσοδα στα 19,67 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 42%, και υψηλότερα των εκτιμήσεων για 17,83 δισ. ευρώ.
Ωστόσο η BASF αναμένει ότι η ισχυρή ζήτηση θα συνεχιστεί και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το έτος.
Αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στα 76-78 δισ. ευρώ, από τα 74-77 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Επίσης αναμένει ότι τα προ φόρων και τόκων κέρδη, προ εκτάκτων, θα διαμορφωθούν στα 7,5-8 δισ. Ευρώ, έναντι των 7-7,5 δισ. ευρώ.

Πιέσεις στην Ασία

Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τις κινεζικές μετοχές να καταγράφουν sell off, εν μέσω ανησυχίας για αυστηροποίηση των κανονισμών από την Κίνα σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,1% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, με το κόστος στα καύσιμα να σημειώνει άλμα ρεκόρ 7,1%.
O Αsia Dow υποχώρησε -0,65% στις 3.917 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με οριακές μεταβολές στις 29.098 μονάδες.
Ο Hang Seng υποχώρησε -1,6% στις 25.620 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε απώλειες -1% στις 3.562 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης