Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Με γραμμή Trump – Salvini ο Γεωργιάδης για το περιστατικό στο Πέραμα

Κατρούγκαλος: Με γραμμή Trump – Salvini ο Γεωργιάδης για το περιστατικό στο Πέραμα
Λαϊκό δικαίωμα η ασφάλεια, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια, αν δεν εφαρμόζονται οι κανόνες είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη πως κινείται στην γραμμή των Donald Trump και Matteo Salvini όσον αφορά το περιστατικό στο Πέραμα, όπου ένας 20χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η ασφάλεια είναι λαϊκό δικαίωμα, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια αν δεν εφαρμόζονται και οι κανόνες που η δημοκρατία έχει θεσπίσει
«Δικαιολογείται αυτή η αντίδραση των αστυνομικών σύμφωνα με τους δεδομένους κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχει η αστυνομία;
Υπάρχουν και ερωτήματα σχετικά με την αντίδραση της επίσημης αστυνομίας μετά το γεγονός.
Φαίνεται ότι η εικόνα που δόθηκε από την ανακοίνωση της αστυνομίας δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που μάθαμε αργότερα από το ρεπορτάζ.
Ούτε επικίνδυνος και σεσημασμένος ήταν ο νεκρός, το αδίκημα που είχε κάνει ήταν ότι στα 14 χρόνια του είχε κλέψει ένα μοτοσακό, αδίκημα που δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι τιμωρείται με θάνατο.
Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω την εξέταση και στο πειθαρχικό και το ποινικό επίπεδο, δεν αναφέρθηκε το γεγονός ότι το κέντρο της άμεσης δράσης είχε δώσει εντολή να μην συνεχιστεί η καταδίωξη» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος.

Δεν γίνεσαι αστυνομικός με ένα μήνα εκπαίδευση

Επιπλέον, ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι «δεν μπορεί κανείς να θεωρείται αστυνομικός με έναν μήνα εκπαίδευση», επισημαίνοντας και το θέμα της διαφορετικής προέλευσης των αστυνομικών, καθώς άλλοι έχουν πλήρη εκπαίδευση από τις σχολές της αστυνομίας μετά από πανελλήνιες εξετάσεις και άλλοι είναι ειδικοί φρουροί.
«Αυτή η διαφορετική προέλευση στο παρελθόν είχε δημιουργήσει και στεγανά στην ελληνική αστυνομία.
Στα εκλογικά κέντρα που ψήφιζαν οι ειδικοί φρουροί, είχαν μια υπερεκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής που δείχνει μια διαφορετική αντίληψη, σαν να έχουμε δύο διαφορετικές αστυνομίες».
Το πώς αντιδρά η αστυνομία, ποια είναι η διάδρασή της σε σχέση με την κοινωνία είναι βαθύτατα πολιτικό θέμα, γι’ αυτό είδατε να βγαίνει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με μια γραμμή Trump και Salvini.
Το αν δικαιολογεί η πολιτική εξουσία κάθε φορά τον τρόπο που αντιδρά η αστυνομία, όπως έκανε ο κ. Γεωργιάδης, ακόμα και εκεί που πρέπει να ελεγχθεί, είναι βαθύτατα πολιτικό ζήτημα.
Και στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει πολιτική διαφορά στην αντιμετώπιση, γι’ αυτό διαφοροποίησα την περίπτωση του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Γεωργιάδη», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια αντίστοιχη περίπτωση, ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως «αυτό που θα κάναμε, είναι να διαπαιδαγωγήσουμε την αστυνομία, ώστε να αντιλαμβάνεται ότι 30 σφαίρες στην μέση του αστικού ιστού, είναι κάτι που αντιβαίνει στην ασφάλεια, δεν την δικαιολογεί».
«Προφανώς πρέπει να υπάρχει καταδίωξη σε ένα κλεμμένο όχημα, πρέπει να έχει συνείδηση όμως ο αστυνομικός, πώς αντιδρά στην περίπτωση που δεν έχει απέναντί του οπλισμένους και επικίνδυνους κακοποιούς.
Από όλο το γεγονός δεν φαίνεται να δικαιολογείται αυτός ο μικρός πόλεμος στην μέση μιας πόλης με τόσες δεκάδες σφαίρες» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης