Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο διπλοθεσίτης, ελεγκτής και ελεγχόμενος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο διπλοθεσίτης, ελεγκτής και ελεγχόμενος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ
Το κίνητρο της συμμετοχής του είναι καθαρά οικονομικό αγνοώντας όπως λένε νομικοί κύκλοι ότι η παραμονή του στο ΔΣ κινείται στο όριο του ασυμβίβαστου και την ίδια στιγμή τίθεται θέμα ηθικής τάξεως
Σχετικά Άρθρα

Δεν αφήνει να χαθεί ευρώ από την τσέπη του, (χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τις πραγματικές τους οικονομικές ανάγκες) αλλά δεν κατανοούμε τον διακαή του πόθο να συμμετέχει σε ένα ακόμη διοικητικό συμβούλιο εισηγμένης ως μη εκτελεστικό μέλος.
Το κίνητρο της συμμετοχής του είναι καθαρά οικονομικό αγνοώντας όπως λένε νομικοί κύκλοι ότι η παραμονή του στο διοικητικό συμβούλιο κινείται στο όριο του ασυμβίβαστου και την ίδια στιγμή τίθεται θέμα ηθικής τάξεως.
Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ Δημήτρη Πολίτη, ο οποίος παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ μετά την αντικατάσταση μελών του ΔΣ.
Οι σχετικές εξελίξεις προήλθαν από την πώληση – παραχώρηση του ποσοστού του Δημοσίου και συγκεκριμένα το 16% των μετοχών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο κατέχει μόλις το 7% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.
Ο βασικός μέτοχος του ΟΛΠ η China Cosco Shipping Corporation LTD έχει το 67% των μετοχών της εταιρείας και το ΤΑΙΠΕΔ το 7,1378% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Ο βασικός μέτοχος και η νυν διοίκηση του ΟΛΠ προτίμησε να αντικαταστήσει το Δήμαρχο του Πειραιά κ Γιάννη Μώραλη και τον κ. Απόστολο Παπαποστόλου ως εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ. Οι δύο θέσεις στο ΔΣ της εισηγμένης έγιναν μία.

Ελεγκτής και ελεγχόμενος

Ο κ. Δημήτρης Πολίτης διατηρεί τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο, η οποία του δίνει οικονομική ανάσα 3.300 ευρώ μικτά το μήνα και σε ετήσια βάση οι μικτές αποδοχές τους ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ.
Τη ίδια στιγμή ο κ Πολίτης διατηρεί στο ακέραιο τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ.
Το Ταμείο με επικεφαλής τον κ Πολίτη έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τον ΟΛΠ τη συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού στους Κινέζους και την ίδια στιγμή , ο CEO επιλέγει την αμειβόμενη θέση του μη εκτελεστικού μέλους.
Δηλαδή ο ρόλος του ελεγκτή πιθανόν να μειώνεται ή χάνεται όταν ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ προτίμησε να αντικαταστήσει το υπηρεσιακό στέλεχος του Ταμείου κ Χάρη Καραμανέα και να αναλάβει τη θέση βάζοντας στην άκρη αρχικά τα ηθικά διλλήματα , επιλέγοντας μία ακόμη «ασήμαντη» θέση στην εταιρεία που ελέγχει αλλά ικανοποιητική από άποψη οικονομικής απόδοσης και εργασίας.
Πιθανότατα ο κ. Πολίτης ανακάλυψε την … αξία της συμμετοχής σε θέση μη εκτελεστικού μέλους ΔΣ μέσω της συζύγου του κ. Χαράς Βαρδακάρη που έχει ανάλογη θέση στην ΕΤΑΔ και έτσι οικογενειακώς απολαμβάνουν τα οφέλη της προσφοράς της διοικητικής τους σοφίας στο ελληνικό δημόσιο.
Ο ρόλος του Μη εκτελεστικού μέλους σε ένα διοικητικό συμβούλιο άλλωστε είναι μία διέξοδος στα οικονομικά προβλήματα της κοινωνίας που δεν περιμένει την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και προσφάτως του ενεργειακού επιδόματος για να πληρωθεί ο λογαριασμός.
Τέλος να σημειωθεί το ανδρόγυνο λαμβάνει το επίδομα των 18 ευρώ για την κατανάλωση ρεύματος καθώς η κυβέρνηση υλοποίησε οριζόντια το μέτρο σε όλους τους καταναλωτές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης