Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης: Αρκετά επιβαρυμένη η βόρεια Ελλάδα – Οδηγεί την πανδημική κρίση

Λουκίδης: Αρκετά επιβαρυμένη η βόρεια Ελλάδα – Οδηγεί την πανδημική κρίση
Το νότιο τμήμα της χώρας δεν έχει την επίπτωση που υπάρχει στη βόρεια Ελλάδα είπε ο κ.Λουκίδης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η βόρεια Ελλάδα είναι αρκετά επιβαρυμένη όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.
«Απ’ ότι φαίνεται το νότιο τμήμα της χώρας δεν έχει την επίπτωση που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα.
Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ο κύριος είναι ότι έχει χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σε σχέση με τη νότια χώρα.
Φαίνεται χαρακτηριστικά από τους δείκτες που έβγαλαν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες που δείχνουν ότι στις ΜΕΘ και στις νοσηλείες υπάρχει μια συντριπτική υπεροχή των μη εμβολιασμένων σε σχέση με τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται.
Αυτό αποτυπώνεται στατιστικά και είναι ένας ισχυρός παράγοντας.
Από εκεί και πέρα, η κάθε περιοχή πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας» είπε ο κ.Λουκίδης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα την Πιερία και την Ημαθία, οι οποίες ανακοίνωσαν πως δεν θα γίνουν παρελάσεις.
«Δεν ξέρω εάν η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων έχει εισηγηθεί να μην γίνουν παρελάσεις.
Είναι και θέμα των τοπικών αρχών, οι οποίες είναι υπεύθυνες να εισηγηθούν στο κράτος να πάρουν αποφάσεις.
Έχω την εντύπωση ότι το κράτος δεν θέλει στην παρούσα φάση να διαταράξει τον θρησκευτικό και εθνικό χαρακτήρα της γιορτής αυτής για τη βόρεια Ελλάδα» τόνισε ο καθηγητής.

Ανησυχία και για γρίπη

Ερωτηθείς για τη γρίπη, ο κ.Λουκίδης υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς, λέγοντας πως η γρίπη έχει μια ενδημική παρουσία στην Ελλάδα γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι αρχές Μαρτίου, που είναι και η κατάλληλη περίοδος για να καλυφθούμε με το αντιγριπικό εμβόλιο.
«Υπάρχουν και πολλοί άλλοι ιοί, από τον Οκτώβριο αρχίζουν από τις νεότερες ηλικίες και από τα μέσα Δεκεμβρίου πάνε στις μεγαλύτερες.
Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό ότι υπάρχουν ιογενείς λοιμώξεις που δε έχουν σχέση με τον κορωνοϊό, αλλά υπάρχει μια δυσκολία στη διαχείριση, γιατί κάθε συμπτωματολογία επειδή προσομοιάζει με τον κορωνοϊό, γίνεται ενδελεχής έλεγχος που πολλές φορές είναι υπερβολικός ως προς τον αριθμό των τεστ για να αποκλειστεί η παρουσία του Covid.
Είναι κάτι που θα το δούμε μπροστά μας και θα το βλέπουμε συνέχεια» τόνισε ο κ.Λουκίδης, αναφέροντας πως στόχος είναι να εμβολιαστούν περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, και κυρίως οι ευάλωτες ομάδες και οι άνθρωποι πάνω από τα 60.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης