Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Γραμμή επικοινωνίας για τα εμβόλια – Απαντήσεις στους πολίτες

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Γραμμή επικοινωνίας για τα εμβόλια – Απαντήσεις στους πολίτες
Γίνονται προσπάθειες για ενίσχυση του συστήματος Υγείας υποστήριξε η κα.Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Στην έναρξη λειτουργίας μιας γραμμής επικοινωνίας για τα εμβόλια κατά της covid, η οποία θα απαντά σε όλα τα ερωτήματα που θα θέτουν οι πολίτες αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Γκάγκα είπε πως αυτήν την εβδομάδα θα λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας όπου γιατροί θα απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει και ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο έτσι ώστε να διευκολύνονται τα ραντεβού όπου υπάρχει πρόβλημα.

Ανησυχία για Θεσσαλονίκη

Η κα.Γκάγκα τόνισε ότι «πάει καλά» ο εμβολιασμός στα παιδιά άνω των 12 ετών, όπως επίσης και η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλες τις ηλικίες, ενώ σε ότι αφορά την ένταση της εκστρατείας ενημέρωσης του εμβολιασμού σε περιοχές που παρουσιάζουν χαμηλή κάλυψη είπε ότι προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα από μια σωστή ενημέρωση.
«Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι να μιλήσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού και με μία κοινή φωνή από όλους» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας τη Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.
Επιπλέον, σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια «να φέρουμε συναδέλφους στο σύστημα Υγείας για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο» ενώ υπογράμμισε πως για περιστατικά Covid «ενισχυόμαστε και από το ιδιωτικό τομέα».

Αρνητές

Αναφερόμενη στους νοσούντες με covid που αρνούνται να διασωληνωθούν, η κα.Γκάγκα είπε πως είναι ένα φαινόμενο που έχει ως πηγή ένα σύνολο προβλημάτων.
«Έχουν αναπτυχθεί σχέσεις μη εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, με το κράτος, με οποιονδήποτε βρίσκεται σε κάποια θέση εξουσίας και βγαίνει μια αντίδραση που δεν έχει σχέση με αυτό κάθε αυτό το εμβόλι», ανέφερε η κα Γκάγκα, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο που θα πάρει καιρό να αλλάξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης