Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ισχυρή σύσταση για ταυτόχρονο εμβολιασμό κατά της Covid-19 και της εποχικής γρίπης

Γαλλία: Ισχυρή σύσταση για ταυτόχρονο εμβολιασμό κατά της Covid-19 και της εποχικής γρίπης
Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από τον ταυτόχρονο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και της γρίπης
Σχετικά Άρθρα

Η γαλλική κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες να εμβολιάζονται όχι μόνο κατά του κορωνοϊού αλλά και κατά της γρίπης στα εμβολιαστικά κέντρα, σε μια προσπάθεια διπλής τόνωσης των εμβολιασμών στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.
Η εκστρατεία έχει στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση ενός νέου κύματος του κορωνοϊού, αλλά και να προλάβει τον συνδυασμό της πίεσης στο σύστημα υγείας με μια επιδημία γρίπης, όπως ανέφερε του υπουργείο Υγείας στο Παρίσι.

Μείωση ανοσίας

Στη Γαλλία, τα μέτρα κατά του κορωνοϊού κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα γρίπης και της επακόλουθες νοσηλείες πέρυσι, αλλά επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι αυτόν τον χειμώνα μπορεί να ανακάμψει η γρίπη δεδομένης της μείωσης της συλλογικής ανοσίας ύστερα από μήνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ έχουν χαλαρώσει πλέον οι περιορισμοί κατά της πανδημίας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από τον ταυτόχρονο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και της γρίπης.
Όσοι έχουν δικαίωμα για τρίτη, ενισχυτική δόση κατά της COVID-19 στη Γαλλία θα μπορούν να τη λάβουν στο ένα μπράτσο, και το εμβόλιο κατά της γρίπης στο άλλο την ίδια μέρα.

Τι προβλέπεται για την τρίτη δόση

Η Γαλλία προσφέρει ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού προς το παρόν στους άνω των 65 ετών, τις εγκύους, άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και σε όσους είχαν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Σε τηλεοπτική του έκκληση την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Véran απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να χτυπήσουν… με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: «Ήδη 10 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης βρίσκονται στα φαρμακεία, και η χορήγησή τους μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με τη δόση κατά του κορωνοϊού», είπε.

Στο 68%

Η νέα αυτή πρωτοβουλία αναμένεται να τονώσει ξανά το πρόγραμμα εμβολιασμού για τις δύο πρώτες δόσεις, πέρα από την ενίσχυση της εκστρατείας για την τρίτη δόση,
Μέχρι τώρα η Γαλλία έχει εμβολιάσει πλήρως το 68% του συνολικού πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης