Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Να αλλάξουμε στρατηγική με τα εμβόλια – Να πάμε εμείς στους ανεμβολίαστους

Εξαδάκτυλος: Να αλλάξουμε στρατηγική με τα εμβόλια – Να πάμε εμείς στους ανεμβολίαστους
Δεν μπορούμε πια να περιμένουμε αυτούς τους ανθρώπους να προσέλθουν να εμβολιαστούν αλλά «πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς, σε έναν προς έναν» είπε χαρακτηριστικά
Σχετικά Άρθρα

Να αλλάξει η προσέγγιση ως προς τους εμβολιασμούς έναντι του κορωνοϊού, ζήτησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Δεν μπορούμε πια να περιμένουμε αυτούς τους ανθρώπους να προσέλθουν να εμβολιαστούν αλλά «πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς, σε έναν προς έναν», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Πρότεινε για παράδειγμα, κοινωνικοί λειτουργοί των νοσοκομείων να ενημερώνουν τους συγγενείς όσων νοσηλεύονται για τα οφέλη των εμβολιασμών καθώς είναι πιθανόν αρκετοί σε αυτές τις οικογένειες να είναι ανεμβολίαστοι.
«Πρέπει να έχουν μια ειδική ενημέρωση.
Από εκεί θα προκύψουν άνθρωποι που θα κατανοήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Κινητές μονάδες

Σημείωσε επίσης ότι, πρέπει απλοποιηθεί η διαδικασία των εμβολιασμών, με κινητές μονάδες, με εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, με γιατρούς παντού σε όλα τα σημεία, ώστε να μη μεσολαβούν δύο ή τρεις ημέρες από το ραντεβού του εμβολιασμού.
Για τα ποσοστά αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Johnson&Johnson ανέφερε ενδεχομένως η αναμνηστική δόση για το συγκεκριμένο σκεύασμα να σε μικρότερο χρονικό διάστημα από την πρώτη δόση.
Διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα καλό εμβόλιο και πως όλα τα σκευάσματα είναι καλά «αρκεί να εμβολιαστούμε όλοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης