Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστρία θα επιβάλλει lockdown στους ανεμβολίαστους - Ανησυχεί για μια πανδημία των ανεμβολίαστων ο καγκελάριος Schallenberg

Η Αυστρία θα επιβάλλει lockdown στους ανεμβολίαστους - Ανησυχεί για μια πανδημία των ανεμβολίαστων ο καγκελάριος Schallenberg
«Πρόκειται να σκοντάψουμε σε μια πανδημία ανεμβολίαστων», δήλωσε ο καγκελάριος Alexander Schallenberg
Σχετικά Άρθρα

Η Αυστρία προειδοποιεί με lockdown τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, εάν η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας επιδεινωθεί.
«Πρόκειται να σκοντάψουμε σε μια πανδημία ανεμβολίαστων», δήλωσε ο καγκελάριος Alexander Schallenberg το βράδυ της Παρασκευής 22/10, μετά από μια συνάντηση για την κρίση με το κυβερνητικό επιτελείο, σύμφωνα με το Associated Press.
Ο Schallenberg απέκλεισε το lockdown για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον COVID-19 και είπε ότι ελπίζει ότι η ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να περιορίσει πιθανώς τις μετακινήσεις των μη εμβολιασμένων να στείλει ένα μήνυμα.

Πολλοί οι διστακτικοί ή αναβλητικοί

Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί «διστακτικοί και αναβλητικοί», είπε, αναφερόμενος σε όσους δεν έχουν ακόμη κάνει σχέδια για να λάβουν δόση εμβολίου.
Περίπου 220 από τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας της χώρας καταλαμβάνονται αυτήν τη στιγμή από ασθενείς με COVID-19.
Εάν αυτός ο αριθμός ανέβει στα 600, η ​​Αυστρία θα φτάσει στην πέμπτη φάση του σχεδίου της για τον COVID, το οποίο απαιτεί τεράστιους περιορισμούς στη μετακίνηση των μη εμβολιασμένων.
Ο υπουργός Υγείας Wolfgang Mueckstein είπε ότι η Αυστρία βρίσκεται επί του παρόντος στην πρώτη φάση, επομένως «κοιτάμε πολύ μακριά στο μέλλον».
Η επίπτωση των επτά ημερών στη χώρα είναι λίγο κάτω από τις 230 νέες μολύνσεις ανά 100.000 άτομα.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εργαζόμενους

Νωρίτερα την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι από την 1η Νοεμβρίου οι περισσότεροι υπάλληλοι στην Αυστρία θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, έχουν βρεθεί αρνητικοί ή έχουν αναρρώσει από τον ιό.
Περίπου το 62 % του επιλέξιμου πληθυσμού της Αυστρίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, με τη χώρα των 8,92 εκατομμυρίων ανθρώπων να έχει καταγράψει 11,233 θανάτους ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Η ορμή έχει σταματήσει στην εκστρατεία εμβολίων της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες, με λίγες μόνο χιλιάδες δόσεις να χορηγούνται μερικές ημέρες.
Το δεξιό λαϊκιστικό Κόμμα Ελευθερίας, μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες της χώρας, τροφοδοτεί τον σκεπτικισμό για τα εμβόλια.
Και τον περασμένο μήνα, οι περιφερειακές εκλογές για το κοινοβούλιο της πολιτείας της Άνω Αυστρίας απέδωσαν ένα σοκ, με το νεοσύστατο αντιεμβολιαστικό κόμμα MFG (Λαός, Ελευθερία, Δικαιώματα) να κερδίζει το 6% των ψήφων, ξεπερνώντας το όριο του 4% για να μπει στο κοινοβούλιο. πρώτη προσπάθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης