Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεμιστοκλέους: Ο κορωνοϊός είναι εδώ – Όχι πριν το τέλος του έτους η γ΄ δόση για τους περισσότερους

Θεμιστοκλέους: Ο κορωνοϊός είναι εδώ –  Όχι πριν το τέλος του έτους η γ΄ δόση  για τους περισσότερους
«Η πανδημία θα είναι σίγουρα και αυτήν την χρονιά «εδώ», ανέφερε ο Μ. Θεμιστοκλέους

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν θα φύγει με μαγικό τρόπο, η μόνη αντιμετώπιση του είναι ο εμβολιασμός», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ξεκαθαρίζοντας ότι η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή και δεν υπάρχει ζήτημα αυτή την ώρα ζήτημα για τρίτη δόση στους πολίτες κάτω των 50 ετών.
«Τα δεδομένα θα εκτιμηθούν από την ομάδα των ειδικών και θα υπάρξει σχετική εισήγηση. Δεν υπάρχει ζήτημα αυτήν την ώρα, καθώς στην εν λόγω ομάδα η δεύτερη δόση έχει γίνει στο τέλος του α΄ εξαμήνου και το θέμα με την τρίτη δόση δεν θα προκύψει πριν από το τέλος του έτους, για τους περισσότερους», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Υπενθύμισε ότι «η τρίτη δόση του εμβολίου δεν είναι υποχρεωτική, υπάρχει όμως ισχυρή σύσταση να γίνεται η τρίτη δόση, καθώς αυξάνει το επίπεδο των αντισωμάτων και της προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν θα φύγει με μαγικό τρόπο, η μόνη αντιμετώπιση του είναι ο εμβολιασμός. Η κοινωνία είναι ανοιχτή και πρέπει να μείνει ανοιχτή. Δεν είμαστε στην περσινή κατάστασης, πλέον έχουμε το εμβόλιο».
Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, σημείωσε ότι «είναι θέμα πειθούς των πολιτών, που αναλογικά αφορά όλους, από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, μέχρι τα ΜΜΕ και την Εκκλησία. Εμείς βλέπουμε ότι είμαστε 4%-5% πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εμείς βλέπουμε ότι «παίρνουμε ραντεβού», θα υπάρξει και νέα καμπάνια».
Ακόμη, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για τις παρελάσεις ότι θα γίνουν και οι στρατιωτικές και οι μαθητικές παρελάσεις και ότι πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας».
Σχετικά με την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων ανέφερε ότι «είναι θετικό πως τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί και είναι σε «ελεγχόμενο επίπεδο», ενώ έχει ανοίξει το σύνολο των δραστηριοτήτων στην αγορά και στην κοινωνία και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός».
«Η πανδημία θα είναι σίγουρα και αυτήν την χρονιά «εδώ», αλλά χωρίς να υπάρξουν άλλα μέτρα και να κλείσουν δραστηριότητες, θα φύγει όταν εμβολιαστεί αυξημένο ποσοστό του πληθυσμού», πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Εμβολιασμένη η πλειοψηφία των Ιεραρχών

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών είναι εμβολιασμένοι. Αναδεικνύονται όμως αντίθετες μεμονωμένες συμπεριφορές. Η στάση του Μητροπολίτη ήταν ένα λάθος μήνυμα γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, σχολιάζοντας την κίνηση του Μητροπολίτη Γρεβενών να αφαιρεί με το χέρι του τη μάσκα από επίσημους που ασπάζονταν στον Σταυρό στη διάρκεια αγιασμού.
«Είναι υψηλά και αντίστοιχα με τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού τα επίπεδα εμβολιασμού των ιερέων σε όλη την Ελλάδα, παρά τα όσα ακούγονται, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τους μοναχούς που μισθοδοτούνται από το Κράτος, ενώ δεν υπάρχουν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το σύνολο των μοναχών στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης