Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος των offshore

DW: Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος των offshore
Με το ψήφισμα του το ευρωκοινοβούλιο ζητά τη διενέργεια ερευνών στα κράτη-μέλη - Παραίτηση Αναστασιάδη ζητά το ΑΚΕΛ
Σχετικά Άρθρα

Στο στόχαστρο των πολιτικών κομμάτων βρίσκεται ξανά ο Πρόεδρος της Κύπρου, μετά το ψήφισμα της ευρωβουλής, στο οποίο ο Νίκος Ανααστασιάδης αναφέρεται ως "offshore president", όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Με το ψήφισμα του το ευρωκοινοβούλιο ζητά τη διενέργεια ερευνών στα κράτη-μέλη, εκφράζοντας λύπη για το ότι υψηλόβαθμοι πολιτικοί στην ΕΕ περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις.
Με ανακοινώσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερθεματίζουν στην έκκληση του ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου για τη διεξαγωγή έρευνας κάνοντας λόγω για διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου.

Παραίτηση Αναστασιάδη ζητά το ΑΚΕΛ

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ ζητά μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του Προέδρου Αναστασιάδη σημειώνοντας ότι το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου αποτελεί διασυρμό χωρίς σύνορα, ο οποίος αλλού θα επέφερε αυθημερόν παραίτηση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι είχαν καταθέσει αίτημα για την εγγραφή του ζητήματος των Pandora Papers στην κυπριακή βουλή, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους του κυβερνώντος ΔΗΣΥ και του ακροδεξιού ΕΛΑΜ.
Μία εβδομάδα μετά πάντως, και ενόψει τους ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής ο οποίος είναι και εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος ΔΗΣΥ, επανέφερε το θέμα και το ενέγραψε προς συζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης