Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin προς ΕΕ: Σας λείπουν 70 δισ. κυβικά φυσικού αερίου - Δώστε πράσινο φως για τον Nord Stream 2

Putin προς ΕΕ: Σας λείπουν 70 δισ. κυβικά φυσικού αερίου - Δώστε πράσινο φως για τον Nord Stream 2
Οι ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου είναι αντιμέτωπες με έλλειμμα 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου

Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 2 - μόλις λάβει το «πράσινο φως» από τη Γερμανία, διεμήνυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Vladimir Putin, κατηγορώντας την κρίση φυσικού αερίου και τις τιμές ρεκόρ στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ.
Οι ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου είναι αντιμέτωπες με έλλειμμα 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, είπε ο Putin, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνέβη παρότι η Ρωσία αύξησε πρόσφατα τις εξαγωγές της σε φυσικό αέριο.
Ο Putin είπε επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει την πλήρωση της δεύτερης γραμμής του Nord Stream 2 με αέριο το Δεκέμβριο.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Putin ανέφερε ότι η Gazprom θα μπορούσε να αυξήσει τη ροή φυσικού αερίου κατά επιπλέον 17,5 δισ. κυβικά μέτρα μέσω του νέου αγωγού «μεθαύριο» αν οι εποπτικές αρχές τoν ενέκριναν «αύριο».
Το ποσό αντιστοιχεί περίπου στο 10% του φυσικού αερίου που έστειλε η Ρωσία στην Ευρώπη και την Τουρκία το 2020.
Από πλευράς του την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Vladimir Tsizov ανέφερε ότι «η πρώτη γραμμή γέμισε με αέριο, απέμεινε να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση.
Ξεκινάω από το ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής.
Για τη διαδικασία (πιστοποίησης) απέμειναν τέσσερις μήνες.
Το deadline, όπως λένε, είναι στις 8 Ιανουαρίου»
Ο Vladimir Tsizov πρόσθεσε ότι αν οι γερμανικές αρχές θέλουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία πιστοποίησης νωρίτερα, αυτό θα είναι προς όφελος των τελικών καταναλωτών. 

Για Trump

Ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin δεν δίστασε να απαντήσει σε ερώτηση για το πώς βλέπει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Trump για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ το 2024.
Όταν ο σύμβουλος επικοινωνίας και μέλος του ρεπουμπλικανικού κόμματος Christian Whiton είπε είπε ότι θα ψήφιζε τον Trump, o Putin απάντησε: «Σε καταλαβαίνω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης