Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Akar: Σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ζήτησε ο έλληνας ΥΕΘΑ

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Akar: Σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ζήτησε ο έλληνας ΥΕΘΑ
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά, για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε σήμερα 21/10 σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, H. Akar, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ -και κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών, ο Τούρκος υπουργός απευθύνθηκε στον κ. Παναγιωτόπουλο και του ζήτησε να μιλήσουν ιδιαιτέρως, όπερ και εγένετο.
Η συνάντηση κράτησε 15 λεπτά.
Ο Έλληνας υπουργός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά, για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας στην περιοχή.

panagitopoulod.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης