Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σκληρά μέτρα, ρεκόρ θανάτων λόγω covid - Εθνική αργία μίας εβδομάδας - Περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Ρωσία: Σκληρά μέτρα, ρεκόρ θανάτων λόγω covid  - Εθνική αργία μίας εβδομάδας - Περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους
Ανακοινώθηκε απαγόρευση των επισκέψεων στα σπίτια από τις 23:00
Σχετικά Άρθρα
Επέστρεψε ο εφιάλτης του lockdown στη Ρωσία, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin αποδέχτηκε την πρόταση της κυβέρνησης για κήρυξη εθνικής αργίας, διάρκειας μίας εβδομάδας, προκειμένου να περιοριστεί το κύμα της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα.
Επίσης ανακοινώθηκε απαγόρευση των επισκέψεων στα σπίτια από τις 23:00, εν μέσω ρεκόρ στους αριθμούς των κρουσμάτων και των νεκρών από covid -19.
Επίσης, ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι κάτοικοι της πρωτεύουσας, άνω των 60 ετών, πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι για τους επόμενους 4 μήνες.
Ο περιορισμός αφορά και τους ανεμβολίαστους όλων των ηλικιών, οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων την Τετάρτη, ο Putin έδωσε το πράσινο φως για την εθνική αργία, διάρκειας μίας εβδομάδας.
Σύμφωνα με τα σχέδια, που πρότεινε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Tatyana Golikova, τα γραφεία θα κλείσουν μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου.
Ταυτόχρονα, η Golikova, πρότεινε στα αφεντικά να μεταφέρουν όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους άνω των 60 ετών σε τηλεργασία για τον επόμενο μήνα και να προσφέρουν στο προσωπικό δύο ημέρες ρεπό για να πάνε και να εμβολιαστούν κατά του Covid-19.
Είπε επίσης ότι τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα κλαμπ θα πρέπει να είναι κλειστά μεταξύ 11μμ και 6πμ κάθε μέρα.
Οι περιφερειάρχες και οι επικεφαλής των τοπικών κυβερνήσεων θα αποφασίσουν ποια μέτρα θα εφαρμόσουν.

«Αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακόψουμε την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο μισθός πρέπει να διατηρηθεί, είπε ο Putin και συμφώνησε στο να δοθεί στις περιοχές το δικαίωμα να καθιερώσουν πρόσθετες μέρες αργίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μάλιστα από τις 23 Οκτωβρίου.


«Η Ρωσία οδεύει προς την καταστροφή»


Τα μέτρα που αποφάσισε ο πρόεδρος Putin, ο οποίος αντιστεκόταν μέχρι την τελευταία στιγμή στη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων, είναι ενδεικτικά της σοβαρότητας της κατάστασης.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN ο Vasily Vlassov, επιδημιολόγος και πρώην σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ρωσία οδεύει προς την καταστροφή.
Η κατάσταση στη Ρωσία είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.028 θάνατοι, αριθμός – ρεκόρ.

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, το Sputnik V, ωστόσο το πρόγραμμα εμβολιασμού αντιμετωπίστηκε με εκτεταμένο σκεπτικισμό από τους πολίτες.
Το ποσοστό του πληθυσμού που είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει νοσήσει από covid -19, ξεπερνά μετά βίας το 45%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Reuters, πλήρως εμβολιασμένο είναι το 34,2% του πληθυσμού στη Ρωσία.
Μόλις 28 περιοχές έχουν εισαγάγει κωδικούς QR για να περιορίσουν την πρόσβαση σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους δημόσιους χώρους μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια, κάτι που είναι «ανεπαρκές», όπως δήλωσε η Anna Popova, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας για την επιτήρηση της δημόσιας υγείας.
Η επιδεινούμενη κατάσταση «απαιτεί να ληφθούν άμεσα περισσότερα μέτρα», προειδοποίησε η Popova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης