Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πρόσω ολοταχώς για νέα ιστορικά υψηλά το Bitcoin - Και δεύτερο ETF εγκρίνει η SEC, ανοδικά το BITO της Proshares

Πρόσω ολοταχώς για νέα ιστορικά υψηλά το Bitcoin - Και δεύτερο ETF εγκρίνει η SEC, ανοδικά το BITO της Proshares
Το 2021 θα μείνει αξέχαστο γιατί υπήρξε το έτος κυκλοφορίας του πρώτου ETF που συνδέεται με κρυπτονομίσματα

Oρόσημο αποτελεί για τα χρηματιστηριακά χρονικά αλλά και για την αγορά των κρυπτονομισμάτων η έναρξη διαπραγμάτευσης του ETF της Proshares στον δείκτη Nasdaq της Wall Street την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO της εταιρείας Michael Sapir.
«Το BITO (σ.σ. αυτός είναι ο κωδικός του ETF) θα συνεχίσει την κληρονομιά των ETF που παρέχουν στους επενδυτές εύκολη πρόσβαση σε μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Το 1993 κυκλοφόρησε το πρώτο ETF ιδίων κεφαλαίων, το 2002 το πρώτο ETF ομολόγων και το 2004 το πρώτο ETF για τον χρυσό.
Το 2021 θα μείνει αξέχαστο γιατί υπήρξε το έτος κυκλοφορίας του πρώτου ETF που συνδέεται με κρυπτονομίσματα».
Σε δηλώσεις του ο Sapir, στη συνέχεια, ανέφερε ότι το ντεμπούτο του Bitcoin ETF στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης «ξεκλειδώνει» τους επενδυτές.
«Το BITO θα διευκολύνει πολλούς επενδυτές που ήθελαν να επενδύσουν μέσω ενός ETF στο Bitcoin αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα.
Φυσικά, πάντα υπήρχαν τα ανταλλακτήρια, ωστόσο δεν επιθυμούσαν να εμπλακούν στην ταλαιπωρία να μάθουν και αυτή την αγορά».
Στο ντεμπούτο του το BITO κινείται ανοδικά.
Όπως μεταδίδει το CNBC, ενισχύεται 3% πάνω από τα 40 δολάρια.
2021-10-19_6-37-02.jpg
Σημειώνεται πως το ETF παρακολουθεί συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και όχι το ίδιο το κρυπτονόμισμα.
Εν τω μεταξύ, η τιμή του Bitcoin κινείται 2% υψηλότερα στα 62.864 δολάρια, πλησιάζοντας το επίπεδο ρεκόρ των 64.899 δολαρίων της 14ης Απριλίου.
bfm1174.jpg
Και δεύτερο ETF ετοιμάζεται να εγκρίνει η SEC

Μετά την εκκίνηση διαπραγμάτευσης του Bitcoin ΕΤF της ProShares, οι παρατηρητές της αγοράς «βλέπουν» το ETF της Valkyrie να συγκεντρώνει πιθανότητες διαπραγμάτευσής του μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.
Στις 19 Οκτωβρίου, ο αναλυτής του Bloomberg, Eric Balchunas, προέβλεψε ότι το ETF της Valkyrie, που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (BTC), είναι «πιθανό» να «ξεκινήσει» τις επόμενες ημέρες αφού πιστοποιήθηκε για εισαγωγή στον δείκτη Nasdaq της Wall Street την περασμένη εβδομάδα.
Mute
Αν η φήμη αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το fund της Valkyrie θα είναι ο πάροχος του δεύτερου ETF το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το Bitcoin μετά την Proshares.
Ο συνεργάτης του Bloomberg James Seyffart είχε προβλέψει αρχικά ότι το ETF Bitcoin Strategy της Valkyrie θα κυκλοφορούσε την ίδια μέρα με το προϊόν της ProShares.
Ωστόσο, ο Balchunas έγραψε στο Twitter νωρίτερα σήμερα ότι το προϊόν της Varlkyrie «πιθανότατα» θα ξεκινήσει να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 20 ή στις 21 Οκτωβρίου.
Από την άλλη, παρά περί του αντιθέτου πληροφορίες, η Invesco ανακοίνωσε ότι απέσυρε την αίτησή της για ETF στις 18 Οκτωβρίου.
Ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ETF της Invesco θα λάβει πράσινο φως από την SEC αυτήν την εβδομάδα, η εταιρεία αποκάλυψε στις 18 Οκτωβρίου ότι απέσυρε την αίτησή της, με πρόθεση να εργαστεί για την έναρξη ενός spot ETF Bitcoin σε συνεργασία με την Galaxy Digital.
«Αποφασίσαμε να μην επιδιώξουμε την έναρξη ενός future ETF Bitcoin στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Galaxy Digital για να προσφέρουμε στους επενδυτές ένα πλήρες set προϊόντων με έκθεση σε αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».
Στο μεταξύ, το Bitcoin συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις πάνω από τα 62.000 δολ.

Τι είναι το exchange traded fund (ETF) και πώς λειτουργεί;

Σύμφωνα με τη Degiro, το ακρωνύμιο ETF σημαίνει Exchange Traded Fund (Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο), το οποίο είναι επίσης γνωστό ως «tracker».
Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο ακολουθεί έναν δείκτη, ένα ομόλογο ή έναν συνδυασμό προϊόντων.
Μπορείτε να το έχετε στο μυαλό σας ως ένα καλάθι τίτλων.
Σε αντίθεση με κάποια άλλα αμοιβαία κεφάλαια, τα ETF αγοράζονται και πωλούνται στο χρηματιστήριο. Η επίδοση ενός ETF ακολουθεί τις κινήσεις των τιμών των υποκείμενων προϊόντων εντός του αμοιβαίου κεφαλαίου.
Για παράδειγμα, ένα κεφάλαιο ETF που παρακολουθεί τον δείκτη S&P 500 θα αποτελείται από κλάσματα μετοχών εταιρειών που περιλαμβάνονται στον συγκεκριμένο δείκτη.
Δεδομένου ότι ένα μεμονωμένο προϊόν περιέχει πολλά υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία, τα κεφάλαια ETF σάς παρέχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιείτε χωρίς δυσκολία το χαρτοφυλάκιό σας σε προσιτή τιμή.
Τα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία του ETF μπορεί να διαφέρουν.
Θα μπορούσαν να είναι, παραδείγματος χάριν, μια επιλογή μετοχών από συγκεκριμένο κλάδο, μια επιλογή ομολόγων ή ακόμη και η αξία ενός εμπορεύματος.
Κατά συνέπεια, το επίπεδο διαφοροποίησης μεταξύ των ETF μπορεί επίσης να διαφέρει.
Όταν αγοράζετε μια μετοχή, γίνεστε συν-ιδιοκτήτης της εταιρείας.
Από την άλλη πλευρά, όταν αγοράζετε ένα ETF, αγοράζετε ένα προϊόν που ακολουθεί την επίδοση των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων.
Προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε την απόκλιση της επίδοσης του ETF, πρέπει να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο με συγκρίσιμες θέσεις.
Η σημαντικότερη αρμοδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων είναι να ελέγχει τη στάθμιση των προϊόντων του ETF.
Παρακολουθεί επίσης τις μεταβολές που έχουν επιπτώσεις στο χαρτοφυλάκιο του ETF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης