Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης: Θα ωφεληθεί και η Τουρκία από μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

Αναστασιάδης: Θα ωφεληθεί και η Τουρκία από μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό
Η Τουρκία η μόνη που διαταράσσει το Διεθνές Δίκαιο υποστήριξε ο κ.Αναστασιάδης
Σχετικά Άρθρα

Εάν το Κυπριακό επιλυθεί στη βάση αρχών, θα ωφεληθεί και η Τουρκία υποστήριξε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης κατά τις κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου.
«Ο διάλογος είναι η μόνη λύση, και επιτέλους η Τουρκία πρέπει να αντιλαμβάνεται πως πολύ περισσότερο θα ωφεληθεί εάν συμβάλλει στην υποβοήθησης λύσης του Κυπριακού στη βάση αρχών, και όχι στη βάση μιας επεκτατικής και αναθεωρητικής πολιτικής που την χαρακτηρίζουν τελευταία και την κατηγοριοποιούν στις χώρες-ταραξίας, στις χώρες με επεκτατικές διαθέσεις» είπε ο κ.Αναστασιάδης, τονίζοντας πως «είναι απαράδεκτη η νέα θέση της Τ/Κ πλευράς για δυο ανεξάρτητα κράτη».
Ο κ.Αναστασιάδης είπε πως οι συνομιλίες για το Κυπριακό είναι σε αδιέξοδο, επισημαίνοντας πως «η βούλησή μας είναι να εμπλακούμε σε διάλογο όχι να εκτραπούμε του διεθνούς δικαίου, αλλά να εφαρμόσουμε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, να εφαρμόσουμε όλα εκείνα που θα δημιουργήσουν τις προοπτικές ενός ευρωπαϊκού κράτους όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, προστατεύοντας όχι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων αλλά και των Τουρκοκυπρίων».
«Δεν μπορεί οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου να συνεργάζονται στενά μεταξύ τους, να αποτελούν πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης και η μόνη που διαταράσσει το Διεθνές Δίκαιο να είναι η Τουρκία.
Οι τριμερείς συναντήσεις δεν αποκλείουν κανέναν, στοχεύουν στην σταθερότητα, και η Τουρκία είναι ευπρόσδεκτη αρκεί να σέβεται το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία των γειτόνων της» υποστήριξε ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος κατηγόρησε την Τουρκία για αδιαλλαξία.
«Το χειρότερο όμως είναι ότι πέρα από την επιδεινωμένη προκλητικότητα της αναθεωρητικής πολιτικής, που δεν αντιμετωπίζεται μόνο στην περίπτωση στην Κύπρου αλλά εκτείνεται στο Αιγαίο στη Συρία τη Λιβύη το Ιράκ και αλλού, υπάρχει μια πολιτική - η Γαλάζια Πατρίδα - με την οποία θέλει ο κ. Erdogan να ελέγχει την περιοχή και πέραν αυτής» υπογράμμισε ο κ.Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης