Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η κυβέρνηση διέθεσε επιπλέον 7 δισ. στη UniCredit για να επιτευχθεί συμφωνία για τη Monte dei Paschi

tags :
Ιταλία: Η κυβέρνηση διέθεσε επιπλέον 7 δισ. στη UniCredit για να επιτευχθεί συμφωνία για τη Monte dei Paschi
Άλλα 7 δισ. ευρώ θα χρειαστεί να διαθέσει η κυβέρνηση για την Monte dei Paschi

Η Ιταλία κλήθηκε να παράσχει περισσότερα από 7 δισ. Ευρώ κεφάλαια στη UniCredit προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τη Monte dei Paschi, αναφέρουν πηγές του Reuters.
Η UniCredit, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, συμφώνησε στις 29 Ιουλίου να συζητήσει την αγορά επιλεγμένων τμημάτων της Monte dei Paschi (MPS) από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διέσωσε την τράπεζα της Τοσκάνης το 2017 ξοδεύοντας 5,4 δισ. ευρω.
Με βάση τους όρους της διάσωσης, η Ιταλία πρέπει να μειώσει τη συμμετοχή της ύψους 64% που κατέχει στην MPS μέχρι τα μέσα του 2022 το αργότερο.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της UniCredit και του υπουργείου έχουν έλθει σε κρίσιμη φάση και η προκαταρκτική συμφωνία αναμένεται να έλθει εγκαίρως πριν από τη συνεδρίαση της του δ.σ. της UniCredit στις 27 Οκτωβρίου, για να εγκρίνει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου.
Ωστόσο, πηγή που εμπλέκεται στις συζητήσεις δήλωσε πως μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος και ότι ήταν ασαφές επί του παρόντος σχετικά με το εάν θα ήταν εφικτή μια συμφωνία αυτόν τον μήνα.
Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα για το υπουργείο, είναι ότι η UniCredit συμφώνησε να μπει σε αποκλειστικές συνομιλίες για την MPS μόνο με τον όρο ότι η εξαγορά θα αφήσει ανεπηρέαστα τα κεφαλαιακά αποθεματικά της ενώ θα παράσχει διψήφια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή.
Οι δύο πλευρές μόλις προσφάτως άρχισαν να συζητούν για τις κεφαλαιακές ανάγκες, ενώ μια πηγή δήλωσε πως η UniCredit έστειλε πρόταση στο υπουργείο που περιλαμβάνει διάφορα σενάρια αναλόγως με το τμήμα που αποκτά η MPS.
Ο ιταλικός Τύπος ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι μια κεφαλαιακή ένεση ύψους 7 δισ. ευρώ είναι απαραίτητη εάν η UniCredit πρέπει να αναλάβει όλα τα υποκαταστήματα της MPS πλην 300, κυρίως στον φτωχότερο νότο, αφήνοντας επίσης πίσω τη μονάδα κεφαλαιουχικών υπηρεσιών, leasing και το κέντρο ΙΤ.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης