Ενέργεια

Δοκιμαστική λειτουργία του Nord Stream 2 - Γέμισε με φυσικό αέριο η πρώτη γραμμή

Δοκιμαστική λειτουργία του Nord Stream 2 - Γέμισε με φυσικό αέριο η πρώτη γραμμή
Ο αγωγός αναμένεται ακόμη να λάβει πιστοποίηση από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή
Σχετικά Άρθρα

H πρώτη γραμμή του αγωγού Nord Stream 2 έχει γεμίσει με φυσικό αέριο για την δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Nord Stream 2 AG, διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος διέρχεται μέσω του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας.
«Η διαδικασία πλήρωσης με φυσικό αέριο της πρώτης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τις απαιτήσεις του έργου, ο αγωγός γέμισε με το λεγόμενο τεχνικό αέριο, σε όγκο που προσεγγίζει τα 177 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ο οποίος εξασφαλίζει εντός του αγωγού πίεση 103 Bar, η οποία είναι επαρκής για να αρχίσει μελλοντικά η μεταφορά του αερίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, που εδρεύει στην Ελβετία, ενώ επισημαίνεται ότι τα βήματα προ-λειτουργίας για τη δεύτερη γραμμή συνεχίζονται.

Σκληρό παζάρι

Ο αγωγός αναμένεται ακόμη να λάβει πιστοποίηση από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή για να ξεκινήσει τις εμπορικές πωλήσεις φυσικού αερίου, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι αποτελεί απλώς θέμα χρόνου.
Ωστόσο, το παζάρι είναι σκληρό εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή και τη σθεναρή αντίθεση των ΗΠΑ στον αγωγό, καθώς εκτιμούν ότι αυξάνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.
Στην εξίσωση μπαίνουν η Πολωνία με την Ουκρανία, οι οποίες αντιτίθενται επίσης στον Nord Stream 2, επικαλούμενες τις ανησυσχίες τους για την ενεργειακή ασφάλεια.
Εν μέσω ενεργειακής κρίσης, η Ρωσία κατηγορείται ότι συντηρεί την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, ως μέσο πίεσης για την έγκριση της λειτουργίας του αγωγού, με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και το Κρεμλίνο να απορρίπτουν αυτές τις κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης