Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ράλι για το bitcoin στα 62.000 δολ. - Πιο κοντά στα ιστορικά υψηλά λόγω ETF

Ράλι για το bitcoin στα 62.000 δολ. - Πιο κοντά στα ιστορικά υψηλά λόγω ETF
Οι προσδοκίες ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα επιτρέψουν σύντομα τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF, στηρίζουν το bitcoin
Την ανοδική του πορεία συνεχίζει το bticoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να διαπραγματεύεται σήμερα στην περιοχή των 62.000 δολ., κοντά στο υψηλό έξι μηνών της Παρασκευής (62.944 δολ), αλλά και στο ιστορικό υψηλό του Απριλίου, όταν ξεπέρασε τα 64.000 δολ. (64.895 δολ.).
Οι προσδοκίες ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα επιτρέψουν σύντομα τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF, στηρίζουν το bitcoin, όπως και οι παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις.

bitcoin1_2.JPG

Στα ύψη το volatility

H τιμή του bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του έτους, αν και η πορεία ήταν ασταθής καθώς η αγορά αντιμετωπίζει τις εκκλήσεις για αυστηρό ρυθμισιτκό πλαίσιο, τα κατασταλτικά μέτρα στην Κίνα και τις ανησυχίες για τη χρήση ενέργειας και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μεταξύ άλλων.
Το bitcoin πιθανότατα θα δοκιμάσει τα υψηλά του εν μέσω του ντεμπούτου του ETF «αλλά δεν θα μας εκπλήξει να δούμε κάποια κέρδη να φτάνουν σε αυτά τα επίπεδα, καθώς οι traders ενδέχεται να προσπαθήσοουν να ...πουλήσουν στην είδηση», σχολιάζει ο Pankaj Balani, διευθύνων σύμβουλος της Delta Exchange.
«Το volatility στο bitcoin θα είναι υψηλό, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η απόφαση για το ETF».
Οι «παίκτες» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένουν την έγκριση του πρώτου αμερικανικού ETF bitcoin, που θα προκαλέσει εισροή χρημάτων από θεσμικούς παίκτες που δεν μπορούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα αυτή τη στιγμή.
Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό τροφοδότησαν επίσης τη διάθεση για bitcoin, το οποίο παραμένει σε περιορισμένη διάθεση, σε αντίθεση με το άφθονο χρήμα που τυπώθηκε από τις κεντρικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια, σε μία προσπάθεια να τονωθούν οι οικονομίες.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν ότι, μετά το πρόσφατο ράλι, οι επενδυτές ενδέχεται να πουλήσουν bitcoin...στην είδηση της επικείμενης έγκριση του ETF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης