Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πολλά νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το αυξημένο κόστος της θέρμανσης το χειμώνα

ΗΠΑ: Πολλά νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το αυξημένο κόστος της θέρμανσης το χειμώνα
Tα μισά νοικοκυριά χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση και οι λογαριασμοί τους θα εκτιναχθούν κατά 30% τον Οκτώβριο-Μάρτιο σε σύγκριση με πέρυσι
Σχετικά Άρθρα

Φθηνή θέρμανση τέλος για εκατομμύρια Αμερικανούς φέτος καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών περίπου τα μισά νοικοκυριά χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση και οι λογαριασμοί τους θα εκτιναχθούν κατά 30% τον Οκτώβριο-Μάρτιο σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με ανάλυση τυο Bloomberg το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.
Όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης ή προπάνιο – περίπου το 10% – θα δουν το κόστους να ανεβαίνει κατά 54% και 43% αντίστοιχα.
Για τους υπόλοιπους που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση, το κόστος θα αυξηθεί κατά 6%.

Ενεργειακή κρίση

Οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί παγκοσμίως, εν μέσω έλλειψης που έχει πλήξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Ευρώπη και την Ασία.
Οι ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά το κόστος των καυσίμων έχει ανέλθει σε υψηλά πολλών ετών, το οποίο είναι πιθανό να πλήξει τα οικονομικά των νοικοκυριών καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος.

Το κόστος ζωής

Οι αυξήσεις αυτές που προβλέπονται βασίζονται στο μετριοπαθές σενάριο, και αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες αν ο χειμώνας είναι πιο κρύος από τον μέσο όρο, χτυπώντας πόλεις όπως το Σικάγο που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην κεντρική θέρμανση τους πιο κρύους μήνες.
Το κόστος ζωής στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατακόρυφα εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης των καταναλωτών, των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού και των στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας.

Ο γρίφος του πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τρέχει στο υψηλό της τελευταίας 13ετίας στο 5,3%και οι τιμές του κρέατος, των αυτοκινήτων, των ρούχων, της βενζίνης και των συσκευών έχουν εκτοξευθεί.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια σύντομα για να ελέγξει τις τιμές, αλλά η κεντρική τράπεζα υποστήριξε ότι η τάση θα είναι παροδική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης