Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Oktay (Τουρκία): Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571 – Έλληνες και Ελληνοκύπριοι να μην κρύβονται πίσω από τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ

Oktay (Τουρκία): Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571 – Έλληνες και Ελληνοκύπριοι να μην κρύβονται πίσω από τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ
«Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τις προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», υπογράμμισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Σε υψηλούς τόνους απευθύνθηκε προς Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα ενώ χαρακτήρισε τη Μεγαλόνησο τουρκική από το 1571.
«Σήμερα επειδή προσπαθούν να πουν μερικά πράγματα. Να καταλάβουν ποιοι είναι η μειονότητα και ποιοι οι εισβολείς.
Να τους το θυμίσουμε στους Έλληνες στους Ελληνοκύπριους και σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.
Παράλληλα τόνισε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τις προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», όπως γράφει η Yeni Safak.

Απάντηση σε όποιον χάνει την πορεία του

Αναφερόμενος στο ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo», είπε ότι «η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι που δεν το κατάλαβαν αυτό, χρησιμοποίησαν ένα πλοίο Ιταλικής ιδιοκτησίας με σημαία Μάλτας, και επιχείρησαν να το στείλουν για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας.
Να υπογραμμίσω πως όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντησή του».

Να μην κρύβονται πίσω από συμφωνίες

Αναφερόμενος στην υπογραφή των συμφωνιών της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ, ο Oktay δήλωσε πως «με όποιον και να έχουν συμφωνήσει και οποιαδήποτε συμφωνία κι αν έχουν κάνει, μην βασιστούν σε αυτές και σε όποιους κρύβονται από πίσω τους και να μην κάνουν ενέργειες σαν κακομαθημένοι.
Το λέω αυτό και στην Ελλάδα και στους Ελληνοκύπριους.
Αν το επιχειρήσουν γνωρίζουν την απάντηση την οποία θα πάρουν όπως συνέβη ιστορικά, και σήμερα και μελλοντικά».
«Επίσης δεν θα υποχωρήσουμε στο ζήτημα να δώσουμε και πάλι ζωή στα Βαρώσια και θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την απόφαση αυτή της “ΤΔΒΚ”», κατέληξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Τι λέει η Αθήνα

«Οι θέσεις μας είναι σταθερές και βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο.
Αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα και με συνέπεια τις συνεχείς προκλήσεις και δεν πτοούμαστε από ενέργειες που ξεφεύγουν κάθε λογικής», αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις δηλώσεις Oktay, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.
safak.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης