Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους (γ.γ. Υγείας): Δεν ξέρουμε αν υπάρχει τείχος ανοσίας στην Ελλάδα – Ελέγχεται η πανδημία

Θεμιστοκλέους (γ.γ. Υγείας): Δεν ξέρουμε αν υπάρχει τείχος ανοσίας στην Ελλάδα – Ελέγχεται η πανδημία
Ο πληθυσμός συνεχίζει να εμβολιάζεται έστω και με πιο αργό ρυθμό υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα για το εάν έχει κτιστεί τείχος ανοσίας έναντι της covid στην Ελλάδα διατύπωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως η πανδημία ελέγχεται μέχρι στιγμής.
«Αν έχει χτιστεί ή όχι το τείχος ανοσίας, δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα.
Εξαρτάται από το αν μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία ή όχι.
Και μέχρι στιγμής η πανδημία δείχνει να ελέγχεται και βλέπουμε και ένα πολύ μεγάλο βαθμό επίδρασης του εμβολιασμού στον έλεγχο της πανδημίας και η κοινωνία είναι όλη ανοιχτή.
Χάρη στον εμβολιασμό συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί.
Ακόμα και τώρα που παρατηρείται επιβράδυνση στο ρυθμό των εμβολιασμών, κλείνονται ραντεβού πρώτης δόσης και ο πληθυσμός αν και πιο αργά, εμβολιάζεται.
Από το μέσο ευρωπαϊκό όρο είμαστε 4% με 5% πίσω.
Δεν έχουμε μεγάλη διαφορά» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπογράμμισε πως πάνω από 180.000 πολίτες έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Ανοίγουν και άλλες ηλικίες για την γ’ δόση

«Αυτή τη στιγμή η τρίτη δόση χορηγείται στους άνω των 50 και στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες Α και Β με υποκείμενα νοσήματα και έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης και για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, στις οποίες άλλωστε είναι ελάχιστα τα άτομα που έχουν ήδη κλείσει τους έξι μήνες εμβολιασμού» υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε ότι δεν χρειάζεται να γίνει μέτρηση αντισωμάτων πριν την επαναληπτική δόση.

Ασφαλές το mRNA εμβόλιο για όσους έχουν κάνει AstraZeneca

Εν τω μεταξύ, ο κ.Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca ότι είναι ασφαλές να λάβουν mRNA εμβόλιο στην τρίτη δόση.
Όπως είπε, έχουν γίνει μελέτες για πρώτες δόσεις με AstraZeneca και τρίτη με εμβόλιο mRNA, καθώς και ότι δεν υπάρχει μελέτη για πρώτες δόσεις AstraZeneca και επαναληπτική επίσης με AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης