Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προσβλητικό δημοσίευμα από Yeni Safak για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ: Δένδια, τι ήπιες;

Προσβλητικό δημοσίευμα από Yeni Safak για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ: Δένδια, τι ήπιες;
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Μεσόγειο και αντιμετωπίζει casus belli (αιτία πολέμου) αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Εκνευρισμός επικρατεί στην Τουρκία μετά και την υπογραφή στην Ουάσιγκτον της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ.
Μάλιστα, η Yeni Safak προχωρά σε προσωπική επίθεση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδιας, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ. «Δένδια, τι ήπιες;» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου περιλαμβάνεται η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για το casus belli.
Μάλιστα, η Yeni Safak φτάνει στο σημείο να παραποιήσει τις δηλώσεις του κ. Δένδια.
«Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, απείλησε την Τουρκία, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken. Ο Δένδιας, ο οποίος είπε ότι η κυριαρχία της Ελλάδας απειλείται και ότι είναι έτοιμοι για πόλεμο, ήταν αλαζονικός, χωρίς να κοιτάξει το έγκλημά του. Ζητώντας βοήθεια από τις ΗΠΑ, ο Έλληνας υπουργός είπε "Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχει απειλή πολέμου» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα.
Yeni_Safak_Dendias.JPG
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Μεσόγειο και αντιμετωπίζει casus belli (αιτία πολέμου) αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Τουρκία, ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τη διπλωματία και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Αναφερόμενος στην αμυντική συνεργασία που υπέγραψε με τη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «θα μας βοηθήσει στη βελτίωση της άμυνας μας, αλλά και στη βελτίωση του ΝΑΤΟ» ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν και θα πραμείνει σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης