Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Αναμείνατε υποχώρηση τιμής - Τα σημάδια που «δείχνουν» πως τα τρέχοντα επίπεδα είναι μη βιώσιμα

Bitcoin: Αναμείνατε υποχώρηση τιμής - Τα σημάδια που «δείχνουν» πως τα τρέχοντα επίπεδα είναι μη βιώσιμα
Πληθαίνουν οι φωνές για πτώση στην τιμή του Bitcoin

Πληθαίνουν οι φωνές που αμφισβητούν ότι τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης του Bitcoin (ΒΤC) είναι βιώσιμα.
Υπενθυμίζεται πως το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα σημείωσε, στις 7 Οκτωβρίου 2021, ένα «τρελό» bull run, απόρροια ενός εν δυνάμει short squeeze 270 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 10% μέσα λίγα λεπτά.
68a58001-1db4-41d4-a3a6-06297824bd92.png
Σύμφωνα με τα Cointelegraph Markets Pro και TradingView, που «παρακολουθούν» την ισοτιμία Bitcoin και δολαρίου ΗΠΑ, καθώς το πρώτο αγγίζει την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τα 54.000 δολ., αφού έχασε τη στήριξη των 55.000 δολ., το κρυπτονόμισμα αντιμετωπίζει μεγάλες πιέσεις λόγω της έλλειψης αγοραστών.
Τα επιτόκια χρηματοδότησης των παραγώγων είναι θετικά στα ανά τον κόσμο ανταλλακτήρια, ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια αντίθετη κίνηση, προς χαμηλότερα επίπεδα.
Σημειώνεται πως, όταν τα επιτόκια χρηματοδότησης των παραγώγων είναι υπερβολικά… θετικά, προκρίνονται θέσεις long.
Ωστόσο, υπό τέτοιες συνθήκες, μια μαζική χαλάρωση θα μπορούσε να επισπεύσει και να εντείνει μια καθοδική κίνηση.
ddbff38a-3cfc-48e7-b4a8-9c0e07f1f907.png
Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία των επενδυτών, ο δείκτης Crypto Fear & Greed αγγίζει τα 76/100 την ημέρα, αντικατοπτρίζοντας μια «ακραία απληστία».
«Οι επενδυτές είναι εξαιρετικά άπληστοι σε σχέση με το BTC αυτήν τη στιγμή», προειδοποίησε ο trader και αναλυτής Rekt Capital.
5621fe97-f62e-4256-9226-644a4ee316a1.png
Profit-taking

Ευρισκόμενο περί τα 10.000 δολάρια κάτω από τα ιστορικά υψηλά του, το Bitcoin πρέπει να σπάσει την αντίσταση των 58.000 δολ. και των 60.000 δολ. για να βρεθεί εκεί που ήταν τον Απρίλιο του 2021.
Όπως ανέφερε η Cointelegraph, ο Οκτώβριος αναμένεται να «κλείσει» λίγο κάτω από τα ιστορικά υψηλά, ενώ ο Νοέμβριος θα μπορούσε να δει μια «επιστροφή» σε χαμηλότερα επίπεδα, προτού το φινάλε του Δεκεμβρίου σβήσει τα τρέχοντα κέρδη.
Σε αυτό το πλαίσιο, έμπειροι αναλυτές συνιστούν στους επενδυτές να σχεδιάσουν ήδη μια στρατηγική εξόδου, μεταξύ των οποίων ο John Bollinger, δημιουργός του δημοφιλούς δείκτη συναλλαγών Bollinger Bands. 

 

Δείκτης Bollinger Bands

Ο δείκτης Bollinger Bands είναι ένας δείκτης τάσης.
Περιλαμβάνει ένα διάγραμμα Bollinger που διαιρείται με γραμμές 3.
Αυτές οι γραμμές καλύπτουν περίπου το 95% των μεταβολών των τιμών ενός περιουσιακού στοιχείου, εν προκειμένω του Bitcoin
Επομένως, σπάνια θα βρείτε την τιμή που κινείται πάνω από την πάνω γραμμή ή κάτω από την κάτω γραμμή στο γράφημα.
Ωστόσο, αν αυτό συμβαίνει, μπορείτε εύκολα να κεφαλαιοποιήσετε την κίνηση των τιμών και να κάνετε τεράστια κέρδη.
Το πλάτος μεταξύ της ανώτερης και της κατώτερης γραμμής θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει την απόκλιση των τιμών από τους βασικούς μέσους όρους. Δηλαδή, η μέση τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου όταν υπολογίζεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
8c2bb5ad-0a6c-4cbb-918a-3acb23a78cb9.png
Η άνω γραμμή ονομάζεται αντίσταση ενώ η κάτω γραμμή ονομάζεται στήριξη.
Παρόλο που οι γραμμές αυτές εμφανίζονται καθώς μετακινούνται συνεχώς σε ολόκληρο το γράφημα, δείχνουν στην πραγματικότητα την συγκεκριμένη τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα στήριξης και αντίστασης δημιουργούνται κάθε φορά που αλλάζουν οι τιμές.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνει τους δείκτες μπάντας Bollinger ένα ισχυρό εργαλείο ανάλυσης είναι ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης τους, ο οποίος ξεκινά όταν εμφανίζονται διακυμάνσεις της αγοράς.
Απλά κοιτάζοντας το πλάτος της μπάντας (μεταξύ αντίστασης και υποστήριξης) μπορεί να σας πει τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά.
Για παράδειγμα, εάν η ζώνη παραμείνει στενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, η τάση των τιμών είναι αδύναμη και η αγορά δεν έχει δημιουργήσει μια ωφέλιμη τάση.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης