Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Elvalhalcor, Noval και Lamda σχεδιάζουν την έκδοση εταιρικών ομολόγων - Το ύψος των κεφαλαίων και οι στόχοι

Elvalhalcor, Noval και Lamda σχεδιάζουν την έκδοση εταιρικών ομολόγων - Το ύψος των κεφαλαίων και οι στόχοι
Ποιοι άλλοι όμιλοι σχεδιάζουν εκδόσεις ομολόγων
Σχετικά Άρθρα

Επανέρχεται δριμύτερη η αγορά των εταιρικών ομολόγων, μια αγορά η οποία θα φθάσει τα 7,6 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης της ναυτιλιακής Capital Product Partners, ύψους 150 εκατ. ευρώ – για την οποία το εύρος της απόδοσης του ομολόγου θα ανακοινωθεί αύριο 15/10.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews από τραπεζικές πηγές, δυο ακόμα ομολογιακές εκδόσεις συζητούν με τράπεζες θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο.
Ειδικότερα, η Βιοχάλκο έχει δώσει την εντολή σε Eurobank- Αlpha bank και Πειραιώς – Εθνική για την έκδοση ομολόγων στην ElvalHalcor, αλλά και την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ΑΕΕΑΠ Noval.
Για την Elvalhalcor, σύμφωνα με πηγές της αγοράς ομολόγων ο σχεδιασμός αφορά επενδύσεις για τον τομέα του χαλκού, καθώς οι συμπληρωματικές επενδύσεις για το έλαστρο αλουμινίου έχουν δρομολογηθεί. Η έκδοση της Elvalhalcor εκτιμάται περί τα 200 εκατ. ευρώ ενώ της Noval σε 100-150 εκατ. ευρώ.
Η Elvalhalcor έχει ήδη υλοποιήσει επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ και προετοιμάζεται για την επένδυση συμπληρωματικών επενδύσεων 100 εκατ. ευρώ, με τις οποίες η παραγωγική δυναμικότητα θα φθάσει τους 520 χιλ. τόνους το 2023.
Σε ό,τι αφορά τις νέες εκδόσεις, όπως ήδη έχει αναφερθεί μια μικρότερη ομολογιακή έκδοση 40-50 εκατ. ευρώ προετοιμάζει η Fourlis, ενώ προετοιμάζονται δυο ακόμα ναυτιλιακοί όμιλοι.

Προς νέο ομολογιακό η Lamda

Η έκπληξη, όμως, έρχεται από την Lamda Developments, η οποία παρά την ισχυρή ρευστότητα (αύξηση κεφαλαίου 760 εκατ. ευρώ, ομολογιακό 320 εκατ. ευρώ, τραπεζικός δανεισμός 1,2 δισ. ευρώ) σύμφωνα με τραπεζικές πηγές οδεύει πρός νέο ομολογιακό καθώς έπονται επενδύσεις ύψους 8 δισ. για το Ελληνικό.
Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Ποια είναι η Noval Properties - αξία χαρτοφυλακίου 389 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο

Η Noval αποτελεί την 2η μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα σε αξία χαρτοφυλακίου.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου της ανήλθε σε 389 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 30% σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο.
Για το πρώτο εξάμηνο, η εταιρεία εμφάνισε τζίρο 7,6 εκατ. ευρώ , καθαρά κέρδη 16 εκατ. και λειτουργικά κέρδη 18,6 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο 43 επενδυτικών ακινήτων (εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία) με συνολική επιφάνεια 453.000 τ.μ.
Η αύξηση της εύλογης αξίας, προήλθε από την ολοκλήρωση του κτιρίου γραφείων Τhe Orbit, αλλά και την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου River West.
Επίσης, η Noval απέκτησε την πλήρη κυριότητα ακινήτων μέσω εταιρικού μετασχηματισμού και προχώρησε σε αγορά τριών ακινήτων, παράλληλα με την πώληση δύο ακινήτων. Εντός του Οκτωβρίου, στην κυριότητα της Noval θα περάσει και το ακίνητο της Kodak για το οποίο πλειοδότησε η εταιρεία μαζί με την εταιρεία Brooklane, προσφέροντας τίμημα 28,5 εκατ. ευρώ.
H Νoval αναμένεται να προχωρήσει περαιτέρω στο επενδυτικό της πρόγραμμα καθώς όπως ήδη έχει αναφέρει το bankingnews συγκαταλέγεται μεταξύ των 5 νέων εισαγωγών στο ελληνικό χρηματιστήριο για το επόμενο 12μηνο.

Δημήτρης Παφίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης