Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η BofA «απαντά» στις Goldman και JP Morgan - Μην ακούτε τις σειρήνες... μην αγοράσετε στις διορθώσεις

Η BofA «απαντά» στις Goldman και JP Morgan - Μην ακούτε τις σειρήνες... μην αγοράσετε στις διορθώσεις
Από το 1928, ο S&P 500 έχει βιώσει μια τέτοια 10ήμερη περίοδο αναταραχής μόλις 24 φορές
Μια έμμεση (;) απάντηση στη σύσταση των Goldman Sachs και JP Morgan έδωσε η Bank of America, απορρίπτοντας τη συμβουλή των δύο προς τους επενδυτές να ξεπεράσουν στον φόβο και αγοράσουν μετοχές στην πτώση.
Όπως αναφέρει η ομάδα αναλυτών της Bank of America «οι επενδυτές μετοχών χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο Buy The Dip» και προειδοποίησε ότι μετά από «σημαντικές αποτυχίες τις τελευταίες εβδομάδες», το τοπίο δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο.

Η τράπεζα επεσήμανε τα τελευταία επεισόδια αυξανόμενης ευθραυστότητας της αγοράς και τόνισε την πρόσφατη αστάθεια της αγοράς που εκδηλώθηκε στο δεύτερο ημερήσιο sell off 3 τυπικών αποκλίσεων ή περισσότερων σε μόλις 7 ημέρες συναλλαγών.
Από το 1928, ο S&P 500 έχει βιώσει μια τέτοια 10ήμερη περίοδο αναταραχής μόλις 24 φορές.

Εξασθενεί η δυναμική

Σύμφωνα με την BofA, το αυξανόμενο πρόβλημα της αγοράς να ανακάμψει από την πρόσφατη πτώση της - έχουν περάσει 27 ημέρες διαπραγμάτευσης χωρίς υψηλό ρεκόρ - σημειώνουν ότι η δυναμική εξασθενεί αυτό το φθινόπωρο, "και η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά της πτώσης μπορεί να μειωθεί μόνο όσο παραμένει αυτή η πλάγια κίνηση".
Ελλείψει αγοραστών - όπως επενδυτές λιανικής που γύρισαν πρόσφατα την πλάτη τους στην αγορά ή επιθετικές εξαγορές μετοχών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή λόγω των επερχόμενων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων - η «αγορά μπορεί για πρώτη φορά μετά το σοκ του Covid, να εστιάσει στη Fed.
Σύμφωνα με τη BofA, οι επενδυτές πρέπει να επικεντρωθούν "όχι μόνο στον τρόπο με τον οποίο η η σύσφιξη της πολιτικής αλλάξουν τα βασικά οικονομικά, αλλά στον αντίκτυπό τους στο κλίμα των επενδυτών στο σημερινό περιβάλλον.

Για παράδειγμα, όπως και ο S&P βελτιώθηκε έναντι 3 αυξήσεων επιτοκίων το 2017, αλλά έχασε στην πορεία τη δυναμική του, ένας περιορισμένος κύκλος σήμερα θα μπορούσε να αποδειχθεί τόσο οδυνηρός για την αγορά μετοχών όσο ένας προηγούμενος κύκλος σύσφιξης».

Goldman Sachs και JP Morgan συμφωνούν... ξεπεράστε στον φόβο και αγοράστε μετοχές στην πτώση - Προσωρινός ο πληθωρισμός

Οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό μπορεί να αυξάνονται, αλλά οι αναλυτές σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street εκτιμούν ότι είναι μια καλή στιγμή για να αγοράσει κανείς στην πτώση των μετοχών.
«Παρά τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, αναμένουμε ότι η αγορά μετοχών θα συνεχίσει να ενισχύεται καθώς οι επενδυτές τείνουν να πιστεύουν ότι ο τρέχων ρυθμός πληθωρισμού είναι παροδικός», δήλωσε η Goldman Sachs.
Στο ίδιο μήκος και οι αναλυτές της JPMorgan, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι φόβοι στασιμοπληθωρισμού θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν.
Stagflation fears have fueled volatility in U.S. stocks in recent weeks

Οι διαφωνίες με την Deutsche Bank

Η ανησυχία για την άνοδο των τιμών και οι φόβοι ότι η μετά την πανδημία ανάκαμψη έχει πλέον ξεπεράσει την κορυφή της, έφερε τον δείκτη S&P 500 κατά 5% χαμηλότερα από το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου την περασμένη εβδομάδα.
Τα επίμονα προβλήματα της προσφοράς, μαζί με την επιβράδυνση στην Κίνα, έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν οι αποτιμήσεις των μετοχών μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω.
Μια έρευνα της Deutsche Bank σε επαγγελματίες της αγοράς έδειξε ότι η πλειοψηφία τους βλέπει τουλάχιστον 5% περαιτέρω πτώση των μετοχών μέχρι το τέλος του έτους.
Υπάρχει «μια αρκετά ισχυρή συναίνεση» ότι κάποιο είδος στασιμότητας είναι το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της γερμανικής τράπεζας.
Ωστόσο, οι Goldman και JP Morgan διαφωνούν.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η πτώση θα αποδειχθεί μια καλή ευκαιρία αγορών, όπως συνήθως στο παρελθόν», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.
"Τελικά είχαμε κάποια αδυναμία μετά από 330 ημέρες χωρίς πτώση μεγαλύτερη από 5%, αλλά δεν περιμένουμε να διαρκέσει και σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε την πτώση", έγραψαν οι αναλυτές της JPMorgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης