Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μιχάλης Πουσπουρίκας, Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων «Επιχειρείν»: Η Ξάνθη αποτελεί ένα ολιστικό παράδειγμα οικοτουριστικής ανάπτυξης

Μιχάλης Πουσπουρίκας, Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων «Επιχειρείν»: Η Ξάνθη αποτελεί ένα ολιστικό παράδειγμα οικοτουριστικής ανάπτυξης
Ο δήμος Ξάνθης συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το πρόγραμμα της Μαύρης Θάλασσας
Στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού, με αφορμή το διακρατικό συνέδριο με θέμα «Οικοτουρισμός και Τουριστική Ανάπτυξη των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας» που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, εστιάζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Μιχάλης Πουσπουρίκας, συνιδιοκτήτης της Εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων «Επιχειρείν» στην Ξάνθη.
«Ο δήμος Ξάνθης συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το πρόγραμμα της Μαύρης Θάλασσας. Ο τίτλος του έργου είναι “Ecotourism: Οικολογικός τουρισμός” στο οποίο με άλλες 4 χώρες, περιφέρειες από τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ουκρανία και τη Γεωργία, έχουν συνδιαμορφώσει και υλοποιήσει δράσεις που αφορούν τον οικοτουρισμό. Είναι ένα συνεργατικό και διακρατικό πρόγραμμα, στο οποίο οι εταίροι δουλεύουν για να προωθήσουν και τον οικοτουρισμό και τις περιοχές τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν σχεδιαστεί διαδρομές στην περιοχή της Ξάνθης, στον ορεινό όγκο, 2 ποδηλατικές και 2 πεζοπορικές. Εχουν χαραχθεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον δυνητικό επισκέπτη, ο οποίος βέβαια μπορεί να βιώσει και μία συνολική εμπειρία στην Ξάνθη, η οποία μπορεί να αποτελεί και ένα ολιστικό παράδειγμα οικοτουριστικής ανάπτυξης», επισημαίνει ο Μιχάλης Πουσπουρίκας.
«Το birdwatching είναι μία πολύ δυνατή επιλογή εδώ στην Ξάνθη. Είναι σχετικά ακριβό χόμπι, δηλαδή αυτοί που ασχολούνται με αυτό σε όλο τον πλανήτη αφιερώνουν πολλές μέρες και πολλές ώρες που στέκονται μέσα σε μία ταΐστρα, σε έναν κλειστό χώρο, για 15 και 18 ώρες, και περιμένουν ένα σπάνιο είδος πουλιού να κατέβει να φάει ή να καθίσει λίγο και να το φωτογραφίσουν», τονίζει ο επιχειρηματίας.
«Ηδη έχουμε χαράξει και είμαστε στη διαδικασία υποβολής φακέλου στο Συμβούλιο της Ευρώπης έτσι ώστε η πολιτιστική διαδρομή “Οι άθλοι του Ηρακλή” να πιστοποιηθεί και καταλαβαίνετε τι τουριστικό προϊόν θα παράγει και τι επισκεψιμότητα μπορεί να παράγει όχι μόνο στην Ξάνθη, σε όλη την Ελλάδα», καταλήγει ο Μιχάλης Πουσπουρίκας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης