Επιχειρήσεις

Άκτωρ: Επαναδιαπραγματεύτηκε όλα τα έργα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη... στοιχεία

Άκτωρ: Επαναδιαπραγματεύτηκε όλα τα έργα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη... στοιχεία
Η προσωπική εταιρεία P & C Developments συμμετέχει σε έργα με την Άκτωρ αλλά δεν υπάρχει… πρόβλημα
Καμία απάντηση δεν έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Άκτωρ κ. Χρ. Παναγιωτόπουλος σε ερώτηματα δημοσιογράφων σχετικά με τα έργα τα οποία επαναδιαπραγματεύθηκε η νέα διοίκηση.
Αν και ανέφερε οτι, η νέα διοίκηση προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων για το σύνολο των έργων, δεν ήταν σε θέση να αναφέρει ούτε ένα έργο, αν και ερωτήθηκε τρεις φορές.
Σχετικά, με την προσωπική εταιρεία P & C Developments, σε σχετική ερώτηση είπε ότι, όλα έχουν γίνει σύμφωνα με το νόμο και η εταιρεία δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά, αν και όπως παραδέχθηκε τα ποσοστά συμμετοχής - σε έργα της εταιρείας που συμμετέχει και η Άκτωρ - είναι μονοψήφια.
Δηλαδή, ο πρόεδρος της Άκτωρ παραδέχθηκε δημοσίως ότι, η εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο αδελφός του έχει να λαμβάνει απο την θυγατρική της εισηγμένης και πως αυτό δεν αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων (sic).

Ζημιές 182 εκατ. ευρώ μόνο το 2020 απο την προηγούμενη διοίκηση

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αν και βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας περί τους οκτώ μήνες ξεκινώντας την συνέντευξη επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη δίοικηση λέγοντας ότι, την τριετία 2018 -2020 ο τζίρος της Άκτωρ μειώθηκε απο 1,4 δισ. ευρώ σε 500 εκατ. ευρώ ενω ζημιές ανήλθαν σε 470 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο το 2020 οι ζημιές ήταν 182 εκατ. ευρώ.

Έργα πάνω απο 800 εκατ. ευρώ – εκ των οποίων το 14% ανήκει στην παλαιά διοίκηση

Στην συνέχεια, όπως ανέφερε ότι η Άκτωρ συμμετείχε σ όλους τους διαγωνισμούς το προηγούμενο διάστημα (σ.σ στα έργα των κατοικιών για τους μετανάστες δεν προσήλθε) και πως συνολικά τα έργα στα οποία βρίσκεται η Άκτωρ ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Εξ αυτών έργα ύψους 437 εκατ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί από την αρχή του έτους απο την Άκτωρ ανέφερε – εκ των οποίων κάτω απο το 14% έχουν αναληφθεί επι ημέρων της προηγούμενης διοίκησης.
Ειδικότερα, όπως συμπλήρωσε, σε σχετικές ερωτήσεις, από τα 800 εκατ ευρώ, τα 437 έχουν γίνει συμβάσεις (262 εκατ. ευρώ δημόσια έργα, 175 εκατ. ευρώ ιδιωτικά) Επίσης μέχτι το τέλος του έτους αναμένονται προς υπογραφή δημόσια έργα, ύψους 519 εκατ. ευρώ και ιδιωτικά ύψους 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά 544 εκατ. ευρώ.

Eπιστροφή στην κερδοφορία στο τέλος του α΄τριμήνου του 2022

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύθηκε όπως είπε για την επσιτροφή της εταιρείας στην κερδοφορία από το τέλος του α΄τριμήνου του 2022, αν και σε ερώτηση του bankingnews απέφυγε να πεί ποιά από αυτά συμβάλλουν στα λειτουργικά κέρδη απο τα έργα των 437 εκατ, ευρώ που έχουν συμβασιοποιηθεί. ¨Οπως ειπε χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματα είναι μήνα με το μήνα.
Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, σε σχετική ερώτηση είπε ότι το έργο είναι εφικτό να περατωθεί μέχρι το τέλος του 2023.
Η εταιρεία συμμετέχει κατά 100% στην κατασκευή των 5 σταθμών του Μετρό και κατά 64% στην βασική γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης