Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα νέα μοτίβα και συνήθειες στα ταξίδια

Τα νέα μοτίβα και συνήθειες στα ταξίδια
Το 58% των Αμερικανών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι δεν εμβολιάστηκαν

Δεκαοκτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, οι χώρες άνοιξαν ξανά τα σύνορα για τους ταξιδιώτες. Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε νέες και αναδυόμενες ταξιδιωτικές τάσεις, με τα ταξίδια να γίνονται πιο ακριβά και αβέβαια από ποτέ.
Η έρευνα ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 3.500 ταξιδιώτες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό για να κατανοήσουν αυτά τα νέα πρότυπα ταξιδιού μεταξύ των Αμερικανών.
Οι ταξιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 330 $ ανά ταξίδι λόγω των απαιτήσεων εισόδου που σχετίζονται με τον COVID-19 και το ίδιο και η αβεβαιότητα, με το 41% ​​των ταξιδιωτών να συμμετέχουν ενεργά σε ταξιδιωτικές κοινότητες που σχετίζονται με τα ταξίδια τους.
Επιπλέον, το 58%των Αμερικανών ταξιδιωτών δεν ήταν εμβολιασμένο, με τους πιο συνηθισμένους προορισμούς το Μεξικό (37%), την Ελλάδα (19%), τη Δομινικανή Δημοκρατία (12%), τις Μπαχάμες (11%) και την Αρούμπα (13%) και την Κόστα Ρίκα (8%).

Κύρια αποτελέσματα έρευνας

Το 58% των Αμερικανών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι δεν εμβολιάστηκαν. Καθώς οι χώρες άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες επέστρεψαν στα ίδια μοτίβα ταξιδιού όπως πριν από τον COVID-19.
Οι παλιοί ταξιδιώτες αυξάνονται με το ένα τέταρτο να είναι 50+. Μεταξύ άλλων δημογραφικών αλλαγών, το 47% των millennials αρνήθηκε να ταξιδέψει λόγω του υψηλού κόστους, ενώ το 25% φοβόταν να ταξιδέψει με μη εμβολιασμένα παιδιά.
Η Φλόριντα είναι το κέντρο για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες: το 20% των μη εμβολιασμένων Αμερικανών ταξιδιωτών ζει στη Φλόριντα. Οι 4 κορυφαίες πολιτείες των ΗΠΑ με ενεργά κρούσματα COVID-19 οδήγησαν επίσης το πακέτο για τα περισσότερα εξερχόμενα ταξίδια μεταξύ των μη εμβολιασμένων Αμερικανών. Η Φλόριντα αντιπροσώπευε τους περισσότερους εξερχόμενους μη εμβολιασμένους τουρίστες, ακολουθούμενοι από το Τέξας, τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια.
Τα ταξίδια είναι αναποτελεσματικά: Κάθε ταξιδιώτης ξοδεύει περισσότερες από 5 ώρες καθορίζοντας τις προϋποθέσεις εισόδου και συμπληρώνοντας γραφειοκρατία. Επιπλέον, το 23% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι επικοινώνησαν είτε με την αεροπορική εταιρεία, το ξενοδοχείο τους είτε με την πλατφόρμα ταξιδιού για να κατανοήσουν τις προϋποθέσεις εισόδου με τις ώρες αναμονής των κλήσεων των αεροπορικών εταιρειών να διαρκούν ώρες.

Το Νέο Κανονικό

Αυτή η έρευνα αναδεικνύει τις αναποτελεσματικές διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί από τις κυβερνήσεις. Παρόλο που είναι κατανοητό ότι υπάρχουν απαιτήσεις για να κρατηθεί ο COVID-19 μακριά, οι χώρες πρέπει να εξορθολογήσουν τη διαδικασία. Καθώς οι χώρες προσπαθούν να ανανεώσουν τον τουρισμό, υποτιμούν τον αντίκτυπο των γρήγορων, αποτελεσματικών συστημάτων και των σαφών, εύκολα κατανοητών διαδικασιών.
Οι χώρες έχουν εισαγάγει μια σειρά απαιτήσεων για να εισέλθουν, καθιστώντας πιο ακριβό το ταξίδι από ποτέ. Κατά μέσο όρο, το επιπλέον κόστος προσθέτει έως και 330 $ ανά ταξιδιώτη και αποτελεί θεώρηση για COVID-19, ταξιδιωτική ασφάλιση και δοκιμές COVID-19.
Επιπλέον, το 79% των ταξιδιωτών εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη αποκάλυψης από τα ξενοδοχεία και τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με το πρόσθετο κόστος ταξιδιού, για να τα ανακαλύψει πολύ αργότερα, όταν η ακύρωση δεν ήταν επιλογή.
Η θεώρηση COVID-19, γνωστή και ως θεώρηση υγείας, είναι μια νέα βίζα που πρέπει να πάρουν οι ταξιδιώτες. Ενώ είναι ηλεκτρονικά, η έγκριση δεν είναι άμεση. Οι αρχές εξετάζουν κάθε αίτηση. Μπορούν να υποβληθούν μόνο λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι και δεν είναι δωρεάν.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης