Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΕ: Επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας με πιέσεις για άρση δασμών

ΠΟΕ: Επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας με πιέσεις για άρση δασμών
Ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Κίνας για το εμπόριο, Liu He επικοινώνησε με την εμπορική εκπρόσωπο των ΗΠΑ Katherine Tai
Σχετικά Άρθρα
Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησαν Κίνα και ΗΠΑ σχετικά με τις κακές διμερείς εμπορικές σχέσεις των δύο κρατών, ύστερα από μια μακρά διακοπή των διαπραγματεύσεων.
Ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Κίνας για το εμπόριο, Liu He, τηλεφώνησε στην Αμερικανική εμπορική εκπρόσωπο Katherine Tai προκειμένου να συζητήσει την εμπορική συμφωνία «Phase 1», αλλά και άλλες σημαντικές οικονομικές ανησυχίες, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.

Ειλικρινείς συνομιλίες

Και οι δύο πλευρές «πραγματοποίησαν ρεαλιστική, ειλικρινή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων», σύμφωνα με τη δήλωση.
Η Tai είχε πει αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει ειλικρινείς συνομιλίες με αξιωματούχους στο Πεκίνο σχετικά με μια προσωρινή εμπορική συμφωνία που αποσκοπεί στην επίλυση του δασμολογικού πολέμου.

Δασμοί και κυρώσεις

Ο Liu, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, πίεσε επίσης για την ακύρωση πρόσθετων δασμών και κυρώσεων που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα.
Η εμπορική συμφωνία «Phase 1» έθεσε σε παύση έναν εμπορικό πόλεμο που jeinhse ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αύξησε τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές λόγω καταγγελιών για τη βιομηχανική πολιτική του Πεκίνου και το εμπορικό πλεόνασμα. Η Κίνα αντεπιτέθηκε αναστέλλοντας τις αγορές σόγιας από τις ΗΠΑ και αυξάνοντας τους δασμούς σε άλλα αγαθά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης