Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία - Εκλογικό θρίλερ: Νίκη της Κεντροδεξιάς, δεύτερο το κόμμα του πρωθυπουργού Babiš

Τσεχία -  Εκλογικό θρίλερ: Νίκη της Κεντροδεξιάς, δεύτερο το κόμμα του πρωθυπουργού Babiš
Ο Babiš δήλωσε ότι θα ηγηθεί των συνομιλιών για την επόμενη κυβέρνηση εάν ο πρόεδρος του το ζητήσει έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Η τσεχική κεντροδεξιά συμμαχία «Μαζί» κέρδισε οριακά το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 τις εκλογές, σύμφωνα με τα σχεδόν πλήρη αποτελέσματα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα είχαν δώσει τη νίκη στον λαϊκιστή δισεκατομμυριούχο πρωθυπουργό Andrej Babiš, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters,
Μετά την καταμέτρηση του 99% και πλέον των ψήφων, η συμμαχία Μαζί έλαβε ποσοστό 27,78%, ενώ το λαϊκιστικό κίνημα ANO του Babiš έλαβε το 27,14%.

Το εκλογικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η στροφή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια των εκλογέων στις μεγάλες πόλεις καταμετρήθηκαν στο τέλος.
Σημειώνεται ότι ο Babiš δήλωσε ότι θα ηγηθεί των συνομιλιών για την επόμενη κυβέρνηση εάν ο πρόεδρος του το ζητήσει έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές.
Ο Babiš, μιλώντας μετά τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι το κυβερνών του κόμμα ANO ήρθε δεύτερο σε ψήφους, συνεχάρη τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης Μαζί για τη νίκη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης