Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε την πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια – Πλήθος προβλημάτων

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε την πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια – Πλήθος προβλημάτων
Σημειώνονται κατολισθήσεις στις περιοχές Αγιά Αννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, ενώ τα ρέματα έχουν φέρει φερτά υλικά στους δρόμους της περιοχής
Σχετικά Άρθρα

Πολλά προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας «Αθηνά».
Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στο ανατολικό κομμάτι του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας ενώ στη Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς, σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις.
Νωρίτερα μάλιστα ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης απηύθυνε έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σημειώνοντας ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος πλημμύρας στην παραλία της Αγίας Άννας.

Πλημμύρισαν καλλιέργειες

Ανέφερε μάλιστα ότι από την καταρρακτώδη βροχή έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες.
Σημειώνονται κατολισθήσεις στις περιοχές Αγιά Αννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, ενώ τα ρέματα έχουν φέρει φερτά υλικά στους δρόμους της περιοχής, τόνισε ο αντιδήμαρχος Άγγελος Κωνσταντινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Πρόσθεσε πάντως ότι τα προβλήματα μέχρι στιγμής δεν είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και δεν έχουν τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Εξήγησε ότι οι αρμόδιες αρχές είναι σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν να προστατέψουν τις πληγείσες περιοχές.

Προβλήματα και στο Ρίο

Την ίδια στιγμή στο Ρίο, προκλήθηκαν προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς κατά την έντονη βροχόπτωση, άρχισαν να στάζουν νερά από το ταβάνι και πλημμύρισαν τμήματα του πέμπτου ορόφου, όπου στεγάζονται οι παθολογικές κλινικές.
Υπενθυμίζεται πως νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή (10/10/2021) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης