Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις 9/10 ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50

Στις 9/10 ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50
Ανακοινώσεις για την τρίτη δόση στους άνω των 50 και σε ομάδες με υποκείμενα νοσήματα

Στις 9 Οκτωβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τη διενέργεια 3ης δόσης στους άνω των 50 και στις ομάδες με υποκείμενα νοσήματα Α και Β, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κοροναϊού.
«Η εθνική επιτροπή αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα αποφάσισε να εγκρίνει την χορήγηση τρίτης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες που ανήκουν με ευπαθή νοσήματα στην ομάδα Α και για τους πολίτες που ανήκουν στην ομάδα Β», διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Από την πλευρά της, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο δομημένο περιβάλλον του σχολείου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το ένα στα τρία παιδιά διαγνώστηκε λόγω συμπτωμάτων.
«Με τη βοήθεια των σελφ τεστ, 8 στα 10 παιδιά διαγιγνώσκονται έγκαιρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.
Όπως ανέφερε η καθηγήτρια, ιδιαίτερη επιβάρυνση παρατηρείται σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
«Συνολικά η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή στην επικράτεια», υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου και τόνισε πως «το εμβόλιο προστατεύει αποτελεσματικά έναντι της σοβαρής νόσου, ενώ οι εμβολιασμένοι έχουν σημαντική μικρότερη πιθανότητα να κολλήσουν».

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης