Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια η κεφαλαιοποίηση του Βitcoin, +30% τις τελευταίες επτά ημέρες

Ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια η κεφαλαιοποίηση του Βitcoin, +30% τις τελευταίες επτά ημέρες
Το Bitcoin έχει αυξηθεί περίπου 30% μέσα σε μια εβδομάδα.
Σχετικά Άρθρα

Έσπασε το φράγμα του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα «έτρεχε» με +7%, στα 55.000 δολάρια ανά νόμισμα, και έβαζε πλώρη για τα 60.000 δολ.
Αυτό είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Μαΐου, την ημέρα που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές μέσω Bitcoin λόγω περιβαλλοντολογικών ανησυχιών.
Σημειώνεται πως το Bitcoin έχει αυξηθεί περίπου 30% μέσα σε μια εβδομάδα.
Σε αυτό το περιβάλλον, εύλογα οι «ταύροι» έχουν ενθουσιαστεί.
«Ειλικρινά, νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε δύναμη στο Bitcoin», δήλωσε ο Michaël van de Poppe, συνεργάτης της Cointelegraph.
«Φυσικά, μπορεί να υπάρξει κάποια διόρθωση, ωστόσο κατόπιν το πάρτι θα ξαναρχίσει.
Ο Δεκέμβριος/Ιανουάριος είναι συχνά η καλύτερη περίοδος για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα» συμπλήρωσε.

Γιατί ανεβαίνουν τα cryptos

Οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα αυξάνονται σε αξία και αριθμό: Ενώ οι τιμές είναι συχνά στο επίκεντρο όταν τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται στο επίκεντρο, οι μετρήσεις συναλλαγών δείχνουν πόσο ένα δίκτυο χρησιμοποιείται ως μέσο ανταλλαγής.
Σε μόλις πέντε χρόνια, οι καθημερινές συναλλαγές στα blockchain Bitcoin, Ethereum και Litecoin αυξήθηκαν έξι φορές, από μόλις 250.000 σε περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα.
Πληθωρισμός: Ως γνωστόν, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρωζώνη «γράφει» ιστορικά υψηλά. Σε τέτοιο οικονομικό περιβάλλον, συνήθως οι επενδυτές αναζητούν αντιστάθμιση, με το ασφαλέστερο καταφύγιο να θεωρείται ο χρυσός, αλλά και ο ψηφιακός, πλέον, χρυσός, ήτοι το Bitcoin.
Θεσμικοί: Οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές όχι μόνο δεν έχουν εγκαταλείψει το Bitcoin, αλλά αντίθετα φαίνονται να έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη τους σε αυτό, με τις κεφαλαιακές ροές τους να αυξάνονται κατά κόρον.
Σύμφωνα με το PitchBook, τα κεφάλαια που εισέρευσαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων από τον Ιούλιο έως σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο «ρεκόρ» ήταν κατά την περίοδο της μεγάλης ανόδου στο Bitcoin. το α’ τρίμηνο του 2021, ήτοι 7 δισεκατομμύρια δολάρια.
ETF: Μεγάλες είναι οι προσδοκίες που έχει γεννήσει η πιθανή έγκριση ενός ETF συνδεδεμένου με το Bitcoin από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Μάλιστα, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπως αναφέρει η Fundstrat, τότε το Bitcoin μπορεί να διπλασιάσει την αξία του συμπαρασύροντας τα altcoins.
Eποχικότητα: Ο Οκτώβριος, σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο, ανέκαθεν ήταν bullish μήνας για το Bitcoin. Πολλοί επενδυτές αγοράζουν το κρυπτονόμισμα με την προσδοκία ότι οι τελευταίοι τρεις μήνες του έτους θα φέρουν ένα πιο μεγάλο ράλι, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν.
Ρύθμιση: Oι αμερικανικές αρχές θέλουν να ρυθμίσουν την αγορά, αλλά όχι να επιβάλουν απαγόρευση, όπως έκανε η Κίνα, κατά δήλωση μάλιστα του προέδρου της Fed Jerome Powell.
Άλλωστε, όπως σημειώνει και η BofA σε πρόσφατη ανάλυσή της, με αξία άνω των 2 τρισεκατομμυρίων και 200 εκατομμύρια χρήστες, το σύμπαν των κρυπτονομισμάτων είναι πολύ μεγάλο για να αγνοηθεί.
«Πιστεύουμε ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε κρυπτογράφηση θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια εντελώς νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης