Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απάντηση Δένδια σε ΣΥΡΙΖΑ και… ΝΔ: Οι ενέργειές μου είναι προϊόν συνεργασίας με τον Κ. Μητσοτάκη

Η απάντηση Δένδια σε ΣΥΡΙΖΑ και… ΝΔ: Οι ενέργειές μου είναι προϊόν συνεργασίας με τον Κ. Μητσοτάκη
Της δήλωσης Δένδια προηγήθηκε το... καρφί του Άδωνη Γεωργιάδη ότι «ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο»
Σχετικά Άρθρα

Με αφορμή το... θερμό επεισόδιο στη Βουλή με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο -που οδήγησε στη διαγραφή του τελευταίου από την ΚΟ της ΝΔ- ο Νίκος Δένδιας φαίνεται πως έχει δεχθεί πυρά... πανταχόθεν.
Κάποιοι φαίνεται να κατηγορούν τον υπουργό Εξωτερικών για... αυτονόμηση και ότι ενεργεί αυτοβούλως χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών για διαφοροποίηση.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τη live κόντρα που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, όταν ο κ. Δένδιας απάντησε όλους τους ψευδείς ισχυρισμούς της Τουρκίας, συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα βλέμματα μονοπωλώντας την επικαιρότητα. Όπως τότε έτσι και τώρα, ο κ. Δένδιας έσπευσε να επισημάνει ότι είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Με φόντο, λοιπόν, τη δριμεία κριτική που άσκησε στη Βουλή στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο πριν τη διαγραφή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε ως υπουργό Εξωτερικών και πως εκπροσωπεί την κυβέρνησή του και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Η δήλωση Δένδια

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων.
Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία.
Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

 

Επισήμως η δήλωση του κ. Δένδια είναι απάντηση στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί διαφοροποίησης του. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών ήρθε λίγα λεπτά μετά το... καρφί του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε «ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης