Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο George Soros γυρίζει την πλάτη του στο αμερικανικό χρηματιστήριο και επενδύει σε κρυπτονομίσματα

Ο George Soros γυρίζει την πλάτη του στο αμερικανικό χρηματιστήριο και επενδύει σε κρυπτονομίσματα
«Διαθέτουμε μερικά νομίσματα» είπε η CIO του Soros Fund Management Dawn Fitzpatrick

Στα κρυπτονομίσματα στρέφεται ο δισεκατομμυριούχος George Soros, γυρίζοντας την πλάτη του στη Wall Street, η οποία, παρά την «αναζωπύρωση» που διαπιστώνεται στη σημερινή συνεδρίαση, παραμένει… με διάθεση υποβαθμισμένη.
Ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί είναι το γεγονός πως ο διευθύνων σύμβουλος της Brookfield Asset Management, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 626 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε πως τώρα είναι μια «καλή στιγμή» για ρευστοποιήσεις.
Από την άλλη, η Dawn Fitzpatrick, CIO του Soros Fund Management, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μιλώντας στον Erik Shatzker του Bloomberg, είπε ότι, αφού έβαλε 5 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2020 εν μέσω της αναταραχής στην αγορά λόγω του ξεσπάσματος της Covid 19, έχει «αναδιαρθρώσει» το ταμείο της εταιρείας, δηλαδή πουλάει…
Μάλιστα, δε, προσέθεσε πως, αν ξεσπούσε μια νέα κρίση, θα έβαζε άλλα 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο.
Φυσικά, ο Soros δεν πουλάει τα πάντα.
Η Fitzpatrick είπε ότι οι κυκλικές μετοχές είναι ακόμα πολύ φθηνές και πρέπει να αγοραστούν.
«Αυτές οι εταιρείες έχουν μάθει να κάνουν τα πράγματα καλύτερα» είπε.
Σε ό,τι αφορά την Κίνα, η CIO ανέφερε πως δεν βάζουμε χρήματα εκεί αυτή τη στιγμή.
Επεξήγησε ότι οι επενδυτές αιφνιδιάστηκαν από αυτό που κάνει η κουμουνιστική κυβέρνηση και την έκταση της οικονομικής ζημίας που είναι διατεθειμένη να ανεχτεί για το σχέδιό της.
Βέβαια, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Soros δεν θα έδινε χρήματα στην Κίνα είναι ότι τα χρήματα θα εξαφανίζονταν αμέσως.
Tέλος, σημείωσε πως το hedge fund του εισήλθε τελευταίο στην κρυπτογράφηση, ακολουθώντας τα Poin 72 και Third Point.
«Διαθέτουμε μερικά νομίσματα - όχι πολλά - αλλά τα ίδια τα νομίσματα είναι λιγότερο ενδιαφέροντα από τις περιπτώσεις χρήσης της αποκεντρωμένης οικονομίας», είπε, σημειώνοντας ότι «τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει συνηθισμένα».

New York Digital Investment

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Fitzpatrick μιλά για κρυπτονομίσματα.
Το Soros Fund Management ήταν μια από τις πολλές εταιρείες πίσω από τη χρηματοδότηση των 200 εκατομμυρίων δολαρίων του New York Digital Investment Group, γνωστό ως NYDIG.
Συμμετείχαν επίσης οι MassMutual, Morgan Stanley και Stone Ridge Holdings Group.
Εκείνη την εποχή, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NYDIG Robert Gutmann είπε ότι το NYDIG ήταν απόδειξη ότι η θεσμική υιοθέτηση του Bitcoin ήταν σε άνοδο.
Δεν είναι απολύτως σαφές πώς σκοπεύει η Soros Fund Management να κινηθεί στο Bitcoin, καθώς ένα επενδυτικό μερίδιο στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο δεν πρέπει απαραιτήτως να θεωρηθεί bullish, δεδομένου ότι ο Soros κέρδισε τη φήμη του για το σορτάρισμα της βρετανικής λίρας το 1992.
Ωστόσο, η Fitzpatrick μίλησε θετικά για το Bitcoin τους τελευταίους μήνες.
Τον Μάρτιο, είπε ότι τα κρυπτονομίσματα όπως το BTC βρίσκονται σε «σημείο καμπής» που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μεγαλύτερη υιοθέτηση στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement