Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πυρά Δένδια σε Τουρκία: Ζητά αποστρατιωτικοποίηση νησιών και έχει παρατάξει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου

Πυρά Δένδια σε Τουρκία: Ζητά αποστρατιωτικοποίηση νησιών και έχει παρατάξει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου
Σχετικά Άρθρα

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τρία 24ωρα πριν τον 63ο γύρο διερευνητικών επαφών στην Άγκυρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απηύθυνε σκληρό μήνυμα στην Τουρκία, με αφορμή πρόσφατη επιστολή που έστειλε ο εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, όπου διαμαρτύρονταν για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.
«Είναι απαράδεκτο η Τουρκία με διαρκείς προκλήσεις και εμπρηστικές δηλώσεις να προσπαθεί να υπονομεύσει το κλίμα των διερευνητικών επαφών πριν αυτές καν λάβουν χώρα. Το τελευταίο παράδειγμα είναι η επιστολή του Τούρκου αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη, αναφορικά με το καθεστώς στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Θα ήθελα να πως η τουρκική διαμαρτυρία συνιστά παράδειγμα οξύμωρου. Διαμαρτύρεται για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ η ίδια έχει παρατάξει απέναντι από αυτά τα νησιά τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου. Και παράλληλα ζητά από την Ελλάδα να αφήσει ακάλυπτα τα νησιά σε κάθε εξωτερική απειλή».
Ο κ. Δένδιας συνέχισε λέγοντας «απορρίπτουμε στο σύνολό τους όλες τις αστήρικτες κατηγορίες, που εκτοξεύει κατά ριπάς η Τουρκία, απορρίπτουμε όλες τις παράνομες ενέργειες και θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν εκφοβίζεται από παράνομες ενέργειες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι των δηλώσεων Δένδια είχε προηγήθηκαν οι προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του, Mevlut Cavusoglu, ο οποιος κατηγόρησε την Ελλάδα για... κόμπλεξ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης