Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Λουτρό αίματος στην Καμπούλ - Εξερράγη βόμβα έξω από τζαμί, εν ώρα προσευχής

Αφγανιστάν: Λουτρό αίματος στην Καμπούλ  - Εξερράγη βόμβα έξω από τζαμί, εν ώρα προσευχής
Άγνωστος είναι ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας έξω από το τζαμί της Καμπούλ

Άγνωστος είναι ο αριθμός αμάχων που έπεσαν νεκροί από έκρηξη βόμβας στην είσοδο ενός τζαμιού στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.
Η βόμβα εξερράγη σήμερα Κυριακή 3/10, κοντά στην είσοδο του τζαμιού Eid Gah στην Καμπούλ, όπου τελούνταν μνημόσυνο για τη μητέρα του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Zabihullah Mujahid.
Οι μαχητές των Ταλιμπάν δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Bilal Karimi στο Associated Press.
Nεκροί της επίθεσης είναι πολίτες που βρίσκονταν έξω από την πύλη του τζαμιού.
Μέχρι στιγμής δεν δόθηκαν στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών και είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Al Jazeera.
«Άκουσα τον ήχο μιας έκρηξης κοντά στο τζαμί Eid Gah, ακολουθούμενο από πυροβολισμούς», δήλωσε ο Abdullah, ένας καταστηματάρχης, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, προσθέτοντας ότι οι Ταλιμπάν έκλεισαν το δρόμο λίγο πριν την έκρηξη.
Ασθενοφόρα που μετέφεραν τραυματίες εθεάθησαν να σπεύδουν προς το Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών της Καμπούλ στην περιοχή Σαχρ-ε-Ναου.
Το νοσοκομείο ανέφερε στο Twitter ότι τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονταν.
Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
Ωστόσο, από την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου, οι επιθέσεις από μαχητές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος εναντίον τους έχουν αυξηθεί. Η άνοδος αύξησε την πιθανότητα μιας ευρύτερης σύγκρουσης μεταξύ των δύο ομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης