Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ποιος κοροϊδεύει ποιον - Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία… απέναντι στον «εχθρό Τουρκία» ενώ στις 6/10 ξεκινάει ο 63ος γύρος συνομιλιών…

Ποιος κοροϊδεύει ποιον - Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία… απέναντι στον «εχθρό Τουρκία» ενώ στις 6/10 ξεκινάει ο 63ος γύρος συνομιλιών…
Την ίδια στιγμή η Γαλλία προσέφερε την αμυντική συμφωνία εκ του ασφαλούς και για να μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός να δικαιολογήσει την συμφωνία με τις φρεγάτες…
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει «την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Γαλλία ως ιστορική» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα έχει την στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση… ξεκινάει η Ελλάδα τον 63ο γύρο διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία στις 6 Οκτωβρίου.
Η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρεθεί στην Άγκυρα την πρωτεύουσα της Τουρκίας ώστε να διεξάγουν νέο γύρο συνομιλιών.
Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και ενώ διαφωνούν σε πλήθος ζητημάτων, θαλάσσιες δικαιοδοσίες, Κύπρος κ.α. η πραγματικότητα είναι ένοπλη σύρραξη δεν πρόκειται να υπάρξει…
Κάποιοι μπορεί να αναφέρονται στο ενδεχόμενο αλλά είναι πιο πιθανό η Ελλάδα ή η Τουρκία να δεχθούν επίθεση από εξωγήινους παρά να εμπλακούν σε ένοπλη σύρραξη.
Και ενώ αυτό αποτελεί πικρή αλήθεια, απέναντι σε μια ανούσια προπαγάνδα, η ελληνική κυβέρνηση διέσωσε τον Macron τον Γάλλο Πρόεδρο μετά το φιάσκο με την συμφωνία AUKUS και μαζί διέσωσε και οικονομικά την Naval Group την γαλλική εταιρία κατασκευής οπλικών συστημάτων με ειδίκευση σε πολεμικό ναυτικό και υποβρύχια.
Την ίδια στιγμή η Γαλλία προσέφερε την αμυντική συμφωνία εκ του ασφαλούς και για να μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός να δικαιολογήσει την συμφωνία με τις φρεγάτες…
Παραδόξως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί τις νέες φρεγάτες, γενικώς οι πωλήσεις των Γάλλων δεν πάνε καλά εσχάτως καθώς μετά τις ακυρώσεις των 12 υποβρυχίων, ούτε φρεγάτες μπορούν να πουλήσουν… όπως στο παρελθόν.
Έτσι λοιπόν ανακάλυψαν… τον εχθρό την Τουρκία, παρουσίασαν ένα δόγμα περί αμυντικής συμφωνίας, χωρίς αντίκρισμα και έτσι οι φρεγάτες…. θα έρθουν στην Ελλάδα το 2025.
Ενώ η χρεοκοπημένη οικονομικά Ελλάδα, αγοράζει φρεγάτες από την Γαλλία, κατασκευάζοντας φανταστικούς εχθρούς και φανταστικές ένοπλες συρράξεις, ο Erdogan ο Τούρκος Πρόεδρος, συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Putin και συμφώνησαν… προσέξτε συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων.
Η εξέλιξη αυτή που πέρασε στα ψιλά γράμματα, αλλά η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν από κοινού συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων…
Δηλαδή η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ και με την δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική συμμετοχή συμφωνεί με την Ρωσία… να κατασκευάσουν από κοινού οπλικά συστήματα και κινητήρες αεροσκαφών…
Προσέξτε με την Ρωσία, όπου το ΝΑΤΟ την θεωρεί εχθρική χώρα και επιχειρηματολογεί κατά της εχθρικής Ρωσίας…

Οι πικρές αλήθειες για την αμυντική συμφωνία Γαλλίας και Ελλάδος

Παρουσιάστηκε ως η συμμαχία του αιώνα, η αμυντική συμφωνία Γαλλίας και Ελλάδος αλλά πίσω από τα επικοινωνιακά show κρύβεται η ωμή πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι μια οι Γάλλοι έχασαν την μεγαλύτερη παραγγελία 12 υποβρυχίων αλλά η Γαλλική εταιρία Naval Group κατασκευάζει υποβρύχια με συμβατούς κινητήρες… οι Αυστραλοί άλλαξαν άποψη και αγόρασαν πυρηνοκίνητα υποβρύχια από τις ΗΠΑ.
Η συμφωνία ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας, παραγκωνίζοντας την Γαλλία… ενάντια στον κινεζικό επεκτατισμό είχε ως συνέπεια μεταξύ άλλων και να ναυαγήσει η μεγάλη παραγγελία 12 υποβρυχίων στην οποία πόνταρε οικονομικά η Γαλλική Naval.
H συμφωνία AUKUS αποτελεί την συμμαχία ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας απέναντι στον κινεζικό επεκτατισμό στον ειρηνικό.
Οι απομονωμένοι Γάλλοι αρχικά αντέδρασαν αποσύροντας τον πρέσβη τους από τις ΗΠΑ… αλλά άμεσα η απόφαση ανακλήθηκε…

Τι συνέβη;

Ο αμερικανικός παράγοντας δέχθηκε η Γαλλία να πουλήσει στην Ελλάδα τις 3 φρεγάτες παρέμβασης FDI HN, οι οποίες θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της Naval Group στις Lorient.
Για να γίνει αντιληπτό τι έχει συμβεί η Ελλάδα θα γίνει ο δεύτερος πελάτης αυτής της φρεγάτας πολλαπλών αποστολών, ανεβάζοντας τον αριθμό των μονάδων που έχουν κατασκευαστεί από πέντε για το Γαλλικό Ναυτικό σε 8 συνολικά μαζί με τις 3 ελληνικές φρεγάτες.
Η Ελλάδα πήρε τις 3 φρεγάτες FDI HN οι οποίες φέρουν κυρίως πυραύλους ASTER 30 B1 και Exocet MM40 Block 3C επειδή έπρεπε η Naval Group να καλύψει την ζημία από την ακύρωση 12 υποβρυχίων από την Αυστραλία.
Για να καταστεί πειστική αυτή η συναλλαγή, όπου η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα πληρώσει την Γαλλία για τις 3 φρεγάτες με σχεδόν 5,5 δισεκ. ευρώ ντύθηκε με το περίβλημα της αμυντικής συνεργασίας Γαλλίας και Ελλάδος… και εδώ στην Ελλάδα πίστεψαν πολλοί λανθασμένα ότι η Γαλλία εάν η Ελλάδα δεχθεί επίθεση θα είναι δίπλα για να στηρίξει…
Προφανώς και αυτή η επιχειρηματολογία είναι ανούσια, είναι φαιδρό επιχείρημα να θεωρείται ουσιώδης η αμυντική συμφωνία Ελλάδος και Γαλλίας

Οι 5 λόγοι

1)Η Ελλάδα, η Γαλλία και η Τουρκία ανήκουν στην βορειοατλαντική συμμαχία ή ΝΑΤΟ.
Είναι αδιανόητη οποιαδήποτε συμπλοκή μεταξύ μελών του ΝΑΤΟ και να μην παρέμβει το ΝΑΤΟ ώστε να εκτονώσει την ένταση ακόμη και εκδηλωνόταν ένα σοβαρό θερμό επεισόδιο.
Οπότε πρώτα το ΝΑΤΟ και όχι η Γαλλία θα παρενέβαιναν ώστε να εκτονωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε ένα υποτιθέμενο θερμό επεισόδιο.

2)Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν υπογράψει συμφωνία και συμμετέχουν σε κοινή ομάδα αποφυγής εντάσεων στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Οι κοινές αυτές ομάδες έχουν συνεδριάσει αρκετές φορές και αποδείχθηκε τους τελευταίους μήνες ότι αποδίδουν.
Πρόκειται για ένα μηχανισμό πρόληψης θερμού επεισοδίου.

3)Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλους τους τόνους αναφέρει ότι πρέπει να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες με την Τουρκία με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Η έννοια αμοιβαία υποχώρηση δεν σημαίνει σύρραξη, δεν σημαίνει ένταση και δεν σημαίνει πόλεμο.

4)Η Ελλάδα μετά την απόφαση – επικοινωνιακό show να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια με την Ιταλία – κίνηση εκ του ασφαλούς – ανέκρουσε πρύμναν και δεν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα νοτίως της Κρήτης…που ερευνούν τουρκικά ερευνητικά σκάφη ενώ εκτείνεται και η αμφισβητήσιμη ΑΟΖ της Τουρκίας με την Λιβύη.
Η Ελλάδα προέβη σε μια κίνηση εκ του ασφαλούς αλλά στην πράξη έχει αποδεχθεί ότι είναι γκρίζα ζώνη για την ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία η θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης και στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου.

5)Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο δεν ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου και αναφερόταν προφανώς νοτίως του Καστελόριζου και Δυτικά της Κύπρου.
Ωστόσο είναι προφανές επειδή δεν ανακάλυψαν οι Τούρκοι φυσικό αέριο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
Η Ελλάδα όμως… νοτίως της Κρήτης έχει απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Συμπέρασμα

Παρουσιάζεται η αμυντική συμφωνία Γαλλίας και Ελλάδος ως ιστορική.
Είναι μια ανούσια επικοινωνιακή φιέστα όπου η Ελλάδα με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα διασώζει την Γαλλική Naval Group και εκτονώνει την ένταση Γαλλίας και ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης