Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση έκπληξη από την Πέλλα - Προηγείται η Νέα Δημοκρατία, τρίτη δύναμη οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη

Δημοσκόπηση έκπληξη από την Πέλλα - Προηγείται η Νέα Δημοκρατία, τρίτη δύναμη οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη
Νέος διεκδικητής στην αντιπροσώπευση της εκλογικής Περιφέρειας Πέλλας(;)

Γαλάζια υπεροχή δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από το pellain.com στην strawpoll.com.
Μία υπεροχή που όμως αμφισβητείται στο πέρασμα του χρόνου από το εκλογικό σώμα στην Πέλλας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μία άκαμπτη σταθερότητα που ωστόσο δεν δείχνει την προοπτική για την ώρα τουλάχιστον να διαφοροποιηθεί τον τελευταίο χρόνο σχεδόν από ποσοστά που θα δείξουν κάποια δυναμική.
Τη διαφορά ωστόσο την κάνει το νεοεισερχόμενο κόμμα "ΕΛΛΗΝΕΣ" με ιδρυτή τον Ηλία Κασιδιάρη.
Ένα ποσοστό αρκετά ανεβασμένο που στους γνωρίζοντες το τελευταίο διάστημα δεν αποτελεί κάποιου είδους έκπληξη.
Η αποτύπωση του ποσοστού 7,9% αν και αρκετά υψηλό δεν παύει να δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο θα εκφραστεί ο αριθμός αυτός και σε επόμενες δημοσκοπήσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Το κυβερνητικό κόμμα με τις δύσκολες επιλογές και την τρέχουσα επικαιρότητα φαίνεται να παρουσιάζει κάποια κόπωση στο τοπικό εκλογικό σώμα με τους αγρότες να μην δείχνουν ευχαριστημένοι από την παρούσα κατάσταση.
Να θυμηθούμε ότι περυσινές ζημιές από χαλαζοπτώσεις στις καλλιέργειες δεν έχουν αποκατασταθεί και μάλλον δεν πρόκειται, ενώ για τις πρωτοφανείς ζημιές από τον παγετό πέραν των ελάχιστων ποσών που δόθηκαν παρά τις κυβερνητικές επικοινωνιακές εξαγγελίες, δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε οι καταγραφές, κυρίως στον Δήμο Αλμωπίας και τον Δήμο Έδεσσας.
Με τις τιμές των προϊόντων βασικής ανάγκης να έχουν εκτοξευθεί αλλά και την υγειονομική κρίση να έχει εξελιχθεί σε δύσκολο γρίφο για την κυβέρνηση, η κούραση στο εκλογικό σώμα που προκύπτει δεν είναι καθόλου αμελητέα.
Screenshot_20210928_203239.jpg
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ αν και είναι δεύτερη πολιτική δύναμη στο Νομό φαίνεται ότι εκτός από την βουλευτή εκπρόσωπο του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, δεν παρουσιάζεται να έχει κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα.
Η έκπληξη που δεν ειναι καθόλου έκπληξη, του κόμματος 'ΕΛΛΗΝΕΣ" με ένα αρκετά σεβαστό ποσοστό της τάξης του 7,9% αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την ιδιαίτερη κινητικότητα στελεχών του νεοϊδρυθέντος κόμματος με πρωτοστάτη τον διεγραφέντα από την ΟΝΝΕΔ Πέλλας και στη συνέχεια προσχωρίσαντα με ιδιαίτερα δυναμικό και επεισοδιακό τρόπο Δήμο Κυριλίδη, να δίνει μία άλλη πνοή όχι μόνο στον Νομό Πέλλας αλλά και ευρύτερα ως νεοανερχόμενη αναγνωρίσιμη πολιτική προσωπικότητα με τις διαρκείς παρουσίες, τις δημόσιες παρεμβάσεις, όπως και την εμπιστοσύνη που του έδειξε η ηγεσία του κόμματος από την πρώτη στιγμή.
Να σημειωθεί ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά του εθνικιστικού - πατριωτικού χώρου σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν καταγραφεί στην Πέλλα σε ποσοστό που άγγιζε το 18% στο Δήμο Σκύδρας!
Το κόμμα "ΕΛΛΗΝΕΣ" πέρα των υπολοίπων κομμάτων επιλέχθηκε στην δημοσκόπηση επειδή παρουσιάζει έντονη κινητικότητα στην Πέλλα και συμπερίληφθηκε μαζί με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τα υπόλοιπα πλην το κόμμα του Γ.Τράγκα (που παρουσιάστηκε με την επίσκεψη του μετά την απόφαση της διενέργειας της δημοσκόπησης) δεν συμπεριλήφθηκαν διότι δεν παρουσιάζουν μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα στον δημόσιο βίο του Νομού.
Ελαφρά άνοδο παρουσιάζει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, το ΚΚΕ στο 3,8% ενώ το ΜΕΡΑ25 καταγράφει ποσοστό κάτω του ψυχολογικού ορίου 3% με 2,7%. Το άλλο κόμμα είναι στο 7, 4% και το ΔΓ/ΔΑ στο υψηλο 16%!
Maxthon_Snap20210927234344.png
Να σημειωθεί ότι στην καταγραφή από τις αναρτήσεις του pellain.com στο F/B παρατηρείται ότι παρουσίασε σημαντική συμμετοχή στις παραγωγικές ηλικίες κυρίως των ανδρών από 35 έως 54 ετών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσίαζε αν γνωρίζαμε και τις προτιμήσεις του γυναικείου φύλου που εμφανίζεται να έχει χαμηλή συμμετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης