Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Έξαλλο» το Μαξίμου με τους Αρκουμανέα - Κικίλια - Σχεδίαζαν μετακίνηση από τον ΕΟΔΥ στο Yπ. Τουρισμού χωρίς τον «ξενοδόχο»

«Έξαλλο» το Μαξίμου με τους Αρκουμανέα - Κικίλια - Σχεδίαζαν μετακίνηση από τον ΕΟΔΥ στο Yπ. Τουρισμού χωρίς τον «ξενοδόχο»
Οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια δεν είναι καλές
Σχετικά Άρθρα

Για άλλη μία φορά ο Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο ΕΟΔΥ έγιναν το επίκεντρο κόντρας μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όλοι γνωρίζαμε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα έδινε την παραίτησή του στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και θα πήγαινε στο Υπουργείο Τουρισμού όπου ο φίλος του Υπουργός Βασίλης Κικίλιας θα τον τοποθετούσε εκεί γραμματέα ή πρόεδρο σε κάποιον οργανισμό.
Σύμφωνα, όμως, με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΒΝ, το πιθανότερο είναι αυτό να μη συμβεί καθώς μία τέτοια μετακίνηση πρέπει να πάρει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου.
Το ρεπορτάζ έχει ως εξής:
Οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, παρόλο που μετακινήθηκε σε «καλύτερο» υπουργείο από αυτό που ήταν, δεν είναι καλές.
Η τοποθέτηση του κ. Αρκουμανέα στη θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ έγινε από τον Βασίλη Κικίλια τότε και επειδή είναι φίλος του αλλά και γιατί ο Π. Αρκουμανέας έχει πολύ καλή σχέση με το μιντιακό συγκρότημα Αλαφούζου και η γυναίκα του είναι γνωστή παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ.

Στον ΕΟΔΥ πλέον δεν θα έχει προστασία ο Αρκουμανέας – Οι διαρροές παραίτησης

Μετά τον ανασχηματισμό και την ανάληψη του Υπουργείου Υγείας από τον Θανάση Πλεύρη, ο Π. Αρκουμανέας πίστεψε ότι θα φύγει από τον Οργανισμό ο οποίος έχει πολλές υποχρεώσεις και μεγάλες ευθύνες, ειδικά τώρα που η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται ξανά σε έξαρση. «Πίστευε πλέον ότι αν παραμείνει στον ΕΟΔΥ ενόψει του 4ου κύματος δεν θα έχει την πλήρη προστασία που είχε επί Κικίλια» λένε οι πηγές μας. Γι’ αυτό σχεδίαζε να παραδώσει την παραίτησή του στο υπουργείο υγείας και ακολούθως να τοποθετηθεί σε θέση στο Υπουργείο Τουρισμού.
Μάλιστα, με συγκεκριμένες διαρροές στα ΜΜΕ «ετοίμαζε» την επίσπευση της παραίτησής του και τον διορισμό του σε άλλη θέση. Έτσι ήθελε και ο Βασίλης Κικίλιας.

Επεισοδιακό βράδυ στο Μαξίμου: Ο Κικίλιας ήθελε κοντά του τον Αρκουμανέα, αλλά το Μαξίμου ορίζει γραμματείς και προέδρους οργανισμών

Ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο καθώς το ζήτημα της στελέχωσης οργανισμών υπουργείων και γενικών γραμματειών περνάει μόνο μέσα από το Μαξίμου.
Το Μαξίμου συνειδητοποιώντας ότι σχεδιάζεται κάτι πίσω από την πλάτη του αντέδρασε.
Εχθές το απόγευμα μέχρι το βράδυ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ήταν στο Μαξίμου και τα «άκουγε» κανονικά από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού.
Το νόημα όλων των αντιδράσεων ήταν ότι «η κυβέρνηση δεν είναι σκορποχώρι, λειτουργεί με συνοχή και δεν είναι ο τόπος που βολεύονται όπου θέλουν τα στελέχη της».

Στο Μαξίμου δεν περνάνε οι ηγεμονικές στάσεις ορισμένων

Από την άλλη, στελέχη της κυβέρνησης παρατηρούσαν την ηγεμονική στάση κάποιων προσώπων, επειδή έχουν την κάλυψη των ΜΜΕ.
Θυμίζουμε για όσους το έχουν ξεχάσει, ότι ο Π.Αρκουμανέας είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο του Μαξίμου όταν έγινε γνωστό ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον τότε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Τις κακές σχέσεις των δύο «γέννησαν» τα δημοσιεύματα για διπλά βιβλία κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ αλλά και για μία τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στους Κικίλια-Αρκουμανέα με τους Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα.
Το Μαξίμου θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν όλα τα μέρη.

Δεν υπάρχει θέση στο Τουρισμού για τον κ. Αρκουμανέα

Πάντως, παρά τις αντιρρήσεις Μαξίμου, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να φύγει από την θέση του ο Π. Αρκουμανέας χωρίς, όμως, να είναι γνωστό εάν θα πάει σε κάποια θέση στο Υπ. Τουρισμού.
Ενδεχομένως αν φύγει από τον ΕΟΔΥ, να μείνει και χωρίς θέση. Άλλωστε, στο υπουργείο τα έχουν πάει περίφημα τόσο η κ. Λοΐζου, η γενική γραμματέας όσο και η διοίκηση του ΕΟΤ υπό την Άντζελα Γκερέκου.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι έτοιμη -εάν χρειαστεί- η διάδοχη κατάσταση στον ΕΟΔΔΥ.
Ως διάδοχη κατάσταση παρουσιάζεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος.
Τέλος, εχθές το βράδυ έγινε ο μίνι ανασχηματισμός στην επιτροπή των επιστημόνων και τελικά αποφασίστηκε ο σχηματισμός ενός 7μελούς οργάνου.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης