Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Όχι σε παρελάσεις, πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα

Παυλάκης: Όχι σε παρελάσεις, πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα
Υπάρχουν φόβοι για επανάληψη του περσινού χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα είπε ο κ.Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα

Όχι στη διεξαγωγή παρελάσεων και εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου λέει ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γ. Παυλάκης, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παυλάκης υποστήριξε πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.
Όπως είπε, κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στην Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη.

Έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Για την επιβράδυνση στους εμβολιασμούς, ο κ.Παυλάκης επεσήμανε ότι έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολλές περισσότερες ομάδες ενώ σημείωσε πως έπρεπε και η κυβέρνηση να αλλάξει στρατηγική, παίρνοντας παράδειγμα από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία.

Συναγερμός για ηλικιωμένους

Μάλιστα, ο κ.Παυλάκης σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες.
«Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία.
Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα» τόνισε ο κ.Παυλάκης, αναφέροντας πως είναι «απαράδεκτη η στάση ορισμένων ακόμα και των ειδικών που λένε βλέποντας και κάνοντας».

Μπορούμε σε έναν καλύτερο χειμώνα

Ωστόσο, έστειλε μήνυμα ελπίδας λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από τον προηγούμενο», αναφέροντας σε κάθε περίπτωση πως με 2.000 με 3.000 κρούσματα ημερησίως, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης