Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δημήτρης Μαγγιώρος, Autohellas Hertz: To μεγάλο χαρακτηριστικό αυτής της χρονιάς είναι η έλλειψη αυτοκινήτων

Δημήτρης Μαγγιώρος, Autohellas Hertz: To μεγάλο χαρακτηριστικό αυτής της χρονιάς είναι η έλλειψη αυτοκινήτων
Η έλλειψη αυτοκινήτων οφείλεται στην έλλειψη των microchips, που σταμάτησε σημαντικά τους όγκους παραγωγής αυτοκινήτων από όλα τα εργοστάσια στον πλανήτη
Για τις αλλαγές που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στην αγορά του αυτοκινήτου, του rent a car και του leasing, καθώς και για την επόμενη ημέρα του κλάδου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Δημήτρης Μαγγιώρος, γενικός διευθυντής της Autohellas Hertz.
«To μεγάλο χαρακτηριστικό αυτής της χρονιάς είναι η έλλειψη αυτοκινήτων. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη των microchips, που σταμάτησε σημαντικά τους όγκους παραγωγής αυτοκινήτων από όλα τα εργοστάσια στον πλανήτη. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι για να παραλάβεις σήμερα, είτε καινούργιο αν έχεις παραγγείλει, είναι 6-7-8 και 10 μήνες παράδοση. Αυτοί που προνόησαν, βρέθηκαν με κάποια αυτοκίνητα σε μία πολύ δυνατή σεζόν με δεδομένο τον χαρακτήρα της πανδημίας που ζούμε. Κάποια άλλα rent a car που δεν προνόησαν έχασαν την ευκαιρία αυτή για φέτος τουλάχιστον. Η μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου δεν οφείλεται μόνο στο ότι η Ελλάδα έχει ένα εξαιρετικό όνομα τουριστικό, εξαιρετικές ομορφιές και πολύ καλούς δείκτες για τον περιορισμό τη πανδημίας. Λειτούργησαν θετικά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την ευρωπαϊκή Μεσόγειο ότι περιορίστηκαν οι προορισμοί που μπορούσε να πάει κάποιος. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο κόσμος ήθελε να λειτουργήσει χωρίς λεωφορεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς… βεβαίως έδωσε μία επιπλέον ώθηση για τις μισθώσεις αυτοκινήτων για τις διακοπές», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής της Autohellas Hertz.
«Κάποια στιγμή θα ομαλοποιηθεί η αγορά του αυτοκινήτου. Αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν από το τέλος του 2023, άρα και την επόμενη σεζόν, όπως καταλαβαίνω, θα έχουμε πρόβλημα στην προμήθεια νέων αυτοκινήτων όλος ο κλάδος και γενικά όλος ο πλανήτης», τονίζει ο Δημήτρης Μαγγιώρος. «Οδηγηθήκαμε σε γενική αύξηση των παραγγελιών και στη λιανική και το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Η λιανική έχει μεγάλη αύξηση», προσθέτει.
«Στο κομμάτι των μεταχειρισμένων έχουμε αύξηση της τιμής μεταπώλησης γιατί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Αρα όλη η αγορά του μεταχειρισμένου όχι μόνο στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό, “τσίμπησε” προς τα πάνω τις τιμές της. Είμαστε στο τέλος σχεδόν του Σεπτεμβρίου, η σεζόν πάει καλά, δυνατά. Κρατήσεις μπαίνουν συνέχεια, ακόμα μπαίνουν κρατήσεις και για τον μήνα Νοέμβριο, άρα ήταν σωστή η πρόβλεψή μας ότι θα μεγαλώσει η σεζόν. Μπορώ να πω ότι σε επίπεδα τζίρου είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουμε τον τζίρο του 2019. Σε επίπεδα κερδών προ φόρων σίγουρα θα δείξουμε καλά νούμερα. Μπορώ να πω ότι θα είναι υπερδιπλάσια του 2020. Στο κομμάτι των μακρο-ενοικιάσεων τα πράγματα είναι λίγο πιο ήρεμα, ακολουθούν τον ρυθμό τους. Στο leasing, στις μακροχρόνιες μισθώσεις, πράγματι παρατηρείται μία αύξηση», καταλήγει ο επικεφαλής της Autohellas Hertz.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης