Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συγγνώμη για τα λάθη του ζήτησε ο Armin Laschet και επιμένει για «Τζαμάικα»

Γερμανία: Συγγνώμη για τα λάθη του ζήτησε ο Armin Laschet και επιμένει για «Τζαμάικα»
«Λυπάμαι πολύ» για τα λάθη μου, είπε ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Αrmin Laschet

«Λυπάμαι πολύ» για τα λάθη μου, είπε ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Αrmin Laschet απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των δύο κομμάτων και τόνισε ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για τον σχηματισμό συνασπισμού «Τζαμάικα» (CDU/CSU - Πράσινοι - Φιλελεύθεροι), καθώς, όπως ανέφερε, οι Φιλελεύθεροι (FDP) δεν θέλουν συνασπισμό «φανάρι» (SPD - Πράσινοι - Φιλελεύθεροι).
Μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Laschet παραδέχθηκε λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για όσους βουλευτές απέτυχαν να επανεκλεγούν.
Σημείωσε πάντως ότι «όσοι ψήφισαν την Ένωση, μας λένε να μην εγκαταλείψουμε την Τζαμάικα τόσο γρήγορα» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ισχυρά μηνύματα από το FDP προς την κατεύθυνση της Ένωσης».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ralf Brinckhaus Μπρινκχάους επανεξελέγη επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το 85% των ψήφων, αφού προηγουμένως υπήρξε συνεννόηση με τους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους για τη θέση, τον υπουργό Υγείας Jens Spahn και τους δύο πρώην υποψηφίους για την ηγεσία του CDU Friedrich Merz και Norbert Redgen, ότι ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο. θα μείνει στη θέση μόνο έως τον Απρίλιο και όχι για έναν χρόνο, όπως προβλέπεται.
Αναφερόμενος στο θέμα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Brinckhaus δήλωσε έτοιμος για συνομιλίες με τους Πράσινους και το FDP, «αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος».
Από την πλευρά του FDP, ο αντιπρόεδρος Wolfgang Kubiki προέβλεψε ότι ο Armin Laschet «δεν θα βγάλει την εβδομάδα», λόγω της διαρκώς αυξανόμενης πίεσης που δέχεται.
«Υπάρχουν αιτήματα για παραίτηση και μάλιστα από υψηλόβαθμα στελέχη.
Κι αυτό μόνο θα αυξηθεί», τόνισε, μιλώντας νωρίτερα απόψε στο NDR.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης