Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην πρώτη γραμμή των fakes news οι αρνητές και πρώην συνεργάτες του Σώρρα

Στην πρώτη γραμμή των fakes news οι αρνητές και πρώην συνεργάτες του Σώρρα
Oι τέσσερις ιστοσελίδες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αρχών ειναι οι εξής: Ελληνες Αυτοχθονες Ιθαγενεις, Brighteon.com, Runble.com, Ugetube

Βίντεο από Έλληνες χρήστες με fake news για την πανδημία και τα εμβόλια περιελάμβαναν οι τρεις ξενόγλωσσες ιστοσελίδες που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όσον αφορά στους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», η ιστοσελίδα των οποίων βρέθηκε επίσης υπό έλεγχο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ταυτοποιηθεί άνδρας ως σχετιζόμενος με την διαχείρηση της ιστοσελίδας, που σε βάρος του υπάρχει δικογραφία για συμμετοχή σε επεισόδια σε συγκέντρωση για τον Αρτέμη Σώρρα.
Oι τέσσερις ιστοσελίδες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αρχών ειναι οι εξής: Ελληνες Αυτοχθονες Ιθαγενεις, Brighteon.com, Runble.com, Ugetube.
Δύο εκ των ιστοσελίδων είναι αμερικανικές και μια βρετανική. Έλληνες χρήστες πόσταραν εκεί υλικό που κρίθηκε ως προβληματικό.
Επίσης, έχουν εντοπιστεί και λογαριασμοί στα social media (4 στο Facebook και στο Twitter) για τους οποίους δεν υπάρχει περαιτέρω πληροφόρηση. 
Οι δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν -η μία για τις ιστοσελίδες και η άλλη για τα προφίλ στα social media-υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που με τη σειρά της, διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης