Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Κάποιοι παραμυθιάζουν τους πολίτες ότι τα μονοκλωνικά αποτελούν άμεση λύση

Μόσιαλος: Κάποιοι παραμυθιάζουν τους πολίτες ότι τα μονοκλωνικά αποτελούν άμεση λύση
Δεν επαρκούν οι ποσότητες για τη μαζική διάθεσή τους στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο
Σχετικά Άρθρα

Όσοι "παραμυθιάζουν" τους πολίτες ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα αποτελούν άμεση λύση για τη νόσο Covid-19, υπονομεύουν στην ουσία τη συλλογική προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αυτό αναφέρει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτηση του στο Facebook, η οποία αποτελεί μέρος σχετικής συνέντευξης του στο iEidiseis.gr.
Όπως επισημαίνει, "τα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες δείχνουν πως τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να μειώσουν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Όμως δουλεύουν καλύτερα στα αρχικά στάδια της νόσου και κάτω από συνθήκες ελεγχόμενης χορήγησης. Δεν είναι δηλαδή ένα φάρμακο που το πίνουμε με ένα ποτηράκι νερό.
Αλλά πέραν αυτού, και λόγω των δυσκολιών στην παραγωγή τους, δεν θα έχουμε και επαρκείς ποσότητες για τη μαζική διάθεσή τους στον γενικό πληθυσμό.
Και αυτό είναι κάτι που το λένε οι ίδιες οι εταιρείες που τα παράγουν γιατί - επί του παρόντος τουλάχιστον - δεν έχουν δυνατότητα μαζικής παραγωγής".

Για τα αντισώματα της Eli Lilly

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση ότι η ΕΕ εξασφάλισε 220.000 δόσεις αντισωμάτων από την εταιρεία Eli Lilly, ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε 220.000 δόσεις για περίπου 448 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ελλάδα επομένως με βάση τον πληθυσμό της, θα πάρει περίπου 5.250 δόσεις.
Δυστυχώς οι 220 χιλιάδες δόσεις φτάνουν μόνο για μια χώρα σαν το Σαν Μαρίνο ή την Ανδόρα. Όχι για την ΕΕ. Αυτές οι δόσεις που θα λάβουμε, εάν υπήρχαν μόνο τα μονοκλωνικά για να σταματήσουμε τη νόσο στον πληθυσμό, εάν ήταν δηλαδή ο μόνος τρόπος άμυνας έναντι του ιού, δεν θα έφταναν ούτε για να καλύψουμε την Αίγινα. Επομένως δεν είναι άμεση λύση. Ούτε θα είναι για πολλούς ακόμη μήνες και μάλλον για χρόνια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης