Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed - ΗΠΑ): Πρωτοφανείς ιστορικά οι συνθήκες στις αλυσίδες εφοδιασμού και την αγορά εργασίας

Powell (Fed - ΗΠΑ): Πρωτοφανείς ιστορικά οι συνθήκες στις αλυσίδες εφοδιασμού και την αγορά εργασίας

Η ανάκαμψη θα είναι διαφορετική από άλλες κρίσεις του παρελθόντος, σημείωσε ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell

Σχετικά Άρθρα

Καινοφανή χαρακτήρισε τα προβλήματα που εντοπίζονται στις αλυσίδες εφοδιασμού και την εικόνα στην αμερικανική αγορά εργασίας, ο επικεφαλής της Fed, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 .
«Ζούμε πραγματικά σε μοναδικές εποχές.
Δεν έχω δει ποτέ τέτοιου είδους ζητήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και ποτέ δεν έχω δει μια οικονομία που συνδυάζει δραστικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού με πολλούς ανέργους και σημαντική χαλάρωση στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο κ. Poweell κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκδήλωσης Fed Listens: Perspectives on the Pandemic Recovery.
Στις ΗΠΑ τον Αύγουστο καταγράφηκαν 235.000 νέες θέσεις, πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα 750.000, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Η απασχόληση

Περισσότεροι από 22 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη δουλειά τους τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 λόγω της πανδημίας.
Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξακολουθεί να έχει 8,4 εκατομμύρια άνεργους εργαζόμενους σύμφωνα με στοιχεία του Αυγούστου.
Ωστόσο, οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε νέο ρεκόρ 10,9 εκατομμυρίων τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.
«Είναι μια πολύ γρήγορα μεταβαλλόμενη οικονομία», δήλωσε ο Powell, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη θα είναι διαφορετική από άλλες κρίσεις του παρελθόντος.

www.bankingnews.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης