Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μηταράκης (υπ. Μετανάστευσης): Άμεση δράση κατά της παράνομης μετανάστευσης σε 3 άξονες - Το Σύμφωνο δεν αποτελεί προϋπόθεση

Μηταράκης (υπ. Μετανάστευσης): Άμεση δράση κατά της παράνομης μετανάστευσης σε 3 άξονες  - Το Σύμφωνο δεν αποτελεί προϋπόθεση
Στη Μάλαγα της Ισπανίας διεξάγεται υπουργική συνάντηση των πέντε μεσογειακών κρατών πρώτης γραμμής Med5
Σχετικά Άρθρα

Στην υπουργική συνάντηση των πέντε μεσογειακών κρατών πρώτης γραμμής - Med5- που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας, συμμετείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μαζί με τους ομολόγους του, της Ισπανίας Fernando Gomes, της Μάλτας, Byron Camilleri, της Ιταλίας, Luciana Lamorgese και της Κύπρου, Νίκο Νουρή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης της ομάδας των Med5, μετά την πρώτη που διεξήχθη στην Αθήνα, οι υπουργοί συζήτησαν εκτενώς σημαντικά θέματα που άπτονται της διαχείρισης του μεταναστευτικού στην Ευρώπη αλλά και του συντονισμού των θέσεων των πέντε κρατών μελών, στο πλαίσιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Λαθροδιακινητές

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως "βασική προτεραιότητα είναι ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης και η καταπολέμηση των δικτύων λαθροδιακινητών, που ως χώρες πρώτης υποδοχής στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε έντονα.
Φαινόμενο που οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των συστημάτων μετανάστευσης και ασύλου όχι μόνον των χωρών μας, αλλά και όλης της ΕΕ".
Επίσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κατέστησε σαφές ότι "το Σύμφωνο δεν αποτελεί προϋπόθεση δράσης, καθώς μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε τρεις πτυχές, την εξωτερική διάσταση, την προστασία των συνόρων και τις επιστροφές, ήδη με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο".

Συναντήσεις

Οι πέντε υπουργοί συμφώνησαν να θεσμοθετήσουν τακτικές ανά εξάμηνο συναντήσεις των Med-5 σε υπουργικό επίπεδο.
Η επόμενη συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης