Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο στόχαστρο οι αντιεμβολιαστές - Εντολή Θεοδωρικάκου στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εντοπισμό ιστοσελίδων και social

Στο στόχαστρο οι αντιεμβολιαστές - Εντολή Θεοδωρικάκου στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εντοπισμό ιστοσελίδων και social

Σε ηχητικό ντοκουμέντο, αντιεμβολιαστής επιχειρεί να πείσει πολίτη να δώσει χρήματα ώστε να αποκτήσει δήθεν ασυλία έναντι του μη εμβολιασμού του και να μην τον πιάνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Β. Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που «προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος», δόθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο.
Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε η αποκάλυψη πως αντεμβολιαστές προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με οικονομικό αντάλλαγμα για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας έναντι του μη εμβολιασμού τους και της μη τήρησης των μέτρων.
«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», ανέφερε σε μήνυμα του στον ΑΝΤ1 ο Τ. Θεοδωρικάκος, μετά την αποκάλυψη ντοκουμέντου από την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Εντολή για έρευνες

Εντολή έδωσε το πρωί του Σαββάτου 25/9 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, « στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών».

Η αφορμή

Αντιεμβολιστές προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με οικονομικό αντάλλαγμα για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας και κάλυψης έναντι του μη εμβολιασμού τους και μη τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό, με επίκληση ακόμη «κατάργησης» της ισχύος του Συντάγματος, σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η εκπομπή του ΑΝΤ1.
Στο ντοκουμέντο,  αντιεμβολιαστής επιχειρεί να πείσει πολίτη να δώσει χρήματα ώστε να γίνει διαβίβαση εγγράφων σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, στα οποία θα αναφέρεται ότι ο πολίτης δεν αναγνωρίζει την «κυριαρχία» του Δημοσίου και τις αποφάσεις του σε ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία, στις οποίες εντάσσονται και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Στον διάλογο που αποκαλύφθηκε, όπως αναφέρει το ant1news.gr, σε μια προσπάθεια ο αντιεμβολιαστής να πείσει τον συνομιλητή του να δώσει τα χρήματα, αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «έγκυρος και έγκριτος νομικός που γνωρίζει νομική θα σου πει ότι με αυτό εδώ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ίσα-ίσα που μπορείς να τους κάνεις και μήνυση στην Ευρώπη και να τους πεις εδώ με δουλεύουν.
Ο δικαστικός επιμελητής για σένα, για το δικό σου όνομα, θα πάει και θα κάνει 40 ως 60 επιδόσεις, κάθε μία είναι περίπου 44 ευρώ. 44 ευρώ επί 40 ως 60 φορές κάνουν πόσο δεν ξέρω 4 ? 4=16 1.700 ως 3.000 ευρώ ένα ποσό το οποίο ο καθένας μεμονωμένα δεν μπορεί να το κάνει οπότε αυτό το πράγμα, το μοιράζουν 100 άτομα, 120, 130 βγαίνει μέσο όρο 30 ευρώ, 25 ευρώ ή 20 ευρώ κοκ. Είναι ένα επιχείρημα αυτό ό,τι κοίταξε, θα το κάνουν πολλοί μαζί ταυτόχρονα και μοιράζουν το κόστος και το κόστος για να βγει περίπου στα 20 ευρώ είναι αυτά τα χρήματα, 2.500-3.000 τα οποία τα μοιράζονται 150 άτομα και βγαίνει περίπου ένα 20αρικο, κάπως έτσι το εννοούν οι άνθρωποι αυτοί που κάνουν αυτό το πράγμα.
Είναι μια προσπάθεια να τους πούμε ότι αυτό που λένε είναι μια βλακεία και μισή δεν τους κάνουμε κάτι, λέμε απλά ότι είστε λίγοι και ότι αυτά που λέτε είναι ηλίθια.
Εγώ μέσα στο κορμί μου βάζω ότι θέλω, δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλλει κάποιος άλλος τι θα βάλω μέσα στο κορμί μου τι να βάλω. Είναι δυνατόν, τι συζητάμε τώρα τα αυτονόητα;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης