Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης για Βόρεια Ελλάδα: Πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε 7 περιοχές

Τζανάκης για Βόρεια Ελλάδα: Πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε 7 περιοχές
"Μιλάμε για μια περιοχή 1,7 εκατ. κόσμου, ο οποίος στο σύνολο του είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας στην εμβολιαστική κάλυψη", σημείωσε ο Ν. Τζανάκης

Στις εφτά περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα που παρουσιάζουν πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και δείκτη μεταδοτικότητας άνω του 1%, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα, υπολογιζόμενο σε κρούσματα ανά 14 μέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι στο 282 και ο δείκτης μεταδοτικότητας κάτω του 1%.
Όπως είπε, η Πιερία έχει 1,13% δείκτη θετικότητας και 612 επιδημιολογικό φορτίο, η Ημαθία 1,15% και 652, η Πέλλα 1,09% και 523, ενώ χειρότερη εικόνα παρουσιάζουν η Ξάνθη και η Καστοριά με τον δείκτη θετικότητας να πλησιάζει το 1,33% και το 1,14% αντίστοιχα και το επιδημιολογικό φορτίο να διαμορφώνεται στο 626.
Πρόσθεσε ότι στη Δράμα ο δείκτης θετικότητας φτάνει το 1,22% και το επιδημιολογικό φορτίο στο 584, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι στο 1,10% και το επιδημιολογικό φορτίο στο 416.
Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης, «μιλάμε για μια περιοχή 1,7 εκατ. κόσμου, ο οποίος στο σύνολο του είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας στην εμβολιαστική κάλυψη και συγκεκριμένα στο 52%. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάνω από 60 ετών κινδυνεύει».
Πρόσθεσε πως είναι πιθανό, επειδή το δεύτερο κύμα έπληξε πολύ τη Βόρεια Ελλάδα, να υπάρχει τείχος φυσικής ανοσίας της τάξεως του 20%-25% που θα μπορούσε να συγκρατήσει την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης